Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Αμποτ (κεντρική φωτογραφία), ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους της μεγάλης νότιας πολιτείας των ΗΠΑ, όπου καλπάζουν τα κρούσματα κοροναϊού.

Ανοιχτές οι επιχειρήσεις

«Μπορούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ανοιχτές και να αναπτύξουμε την οικονομία μας, έτσι ώστε οι Τεξανοί να μπορούν να συνεχίσουν να βιοπορίζονται, αλλά αυτό απαιτεί από τον καθένα μας να αναλάβει τον ρόλο του για την προστασία του άλλου, που σημαίνει κάλυψη των προσώπων μας στους δημόσιους χώρους», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο Αμποτ, σύμμαχος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το διάταγμα αυτό, που εκδόθηκε παραμονή του Σαββατοκύριακου του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας, δίνει επίσης στους τοπικούς αξιωματούχους την εξουσία να απαγορεύουν συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Το Τέξας είναι από τις αμερικανικές πολιτείες που άνοιξε εκ νέου την οικονομία του στις αρχές Μαΐου, πορεία επαναφοράς στην κανονικότητα που ανεστάλη όμως την περασμένη Πέμπτη.

Τουλάχιστον 168.062 κρούσματα

Την περασμένη Παρασκευή, ο κυβερνήτης έδωσε επίσης εντολή τα μπαρ στην πολιτεία να κλείνουν το μεσημέρι και τα εστιατόρια να περιορίζουν τους καθήμενους στις αίθουσές τους στο 50% της χωρητικότητάς τους.

Το Τέξας έχει καταγράψει συνολικά τουλάχιστον 168.062 κρούσματα της Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr