Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, σε καθημερινή βάση, συνεχίζουν τους καθαρισμούς των ρεμάτων με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, κατόπιν και σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα χθες Τρίτη 31 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί στα εξής ρέματα:

1.Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ρέματος Λαγκαδίων από την οδό Ερεχθείου έως την οδό Προπυλαίων του Δήμου Αλίμου

2.Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ρέματος Πικροδάφνης από την Λεωφόρο Ποσειδώνος έως την Λεωφόρο Αμφιθέας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

3.Κατόπιν αυτοψίας στο ρέμα Αγίου Νικολάου του Δήμου Αλίμου δεν παρατηρήθηκαν φερτά υλικά ή αυτοφυή βλάστηση που να εμποδίζουν την ομαλή ροή των υδάτων εντός του ρέματος. Παρατηρήθηκε όμως έντονη δυσοσμία λόγω στάσιμων υδάτων όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται

4.Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ρέματος Σαπφούς από την οδό Νιόβης έως την οδό Πιτταρά του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Σήμερα θα γίνουν καθαρισμοί στα εξής ρέματα:

1.Ρέμα Βριλησσίων-Μελισσίων παράλληλα της οδού  Πετροπούλου στον Δήμο Πεντέλης και από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου έως την οδό Σισμανογλείου στον Δήμο Πεντέλης.

2.Ρέμα Χελιδονούς επί της οδού Δεκελείας στον Δήμο Κηφισιάς και επί της οδού Αγράμπελης στον Δήμο Κηφισιάς.

3.Ρέμα Πύρνας από την οδό Σωκράτους έως την οδό  Στροφυλίου του Δήμου Κηφισιάς.

4.Ρέμα από την οδό Ιπποκράτους έως την οδό Αχιλλέως του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Χωρίς χρονοτριβές εντατικοποιούμε τις παρεμβάσεις μας, μεριμνώντας για τη θωράκιση της Αττικής και την ασφάλεια των πολιτών, που είναι και η προτεραιότητά μας».

Τα ρέματα είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται καθαρά αφού ο ρόλος τους είναι υποτιμημένος από πολλούς. Δεχόμενοι πως η φύση δεν λαθεύει και κάθε τι έχει την αξία του να επισημάνουμε πως στα ρέματα παγιδεύονται τα βλαβερά σωματίδια από την ατμόσφαιρα, δηλαδή φιλτράρουν την ατμόσφαιρα.

Επίσης και μεταξύ άλλων λειτουργούν και ως δίαυλοι κίνησης αέριων μαζών από την θάλασσα. Αποτελούν δε ένα φυσικό περιβάλλον που συμβάλλει στην αισθητική των περιοχών και φυσικά ζουν εκατοντάδες οργανισμοί με τον δικό τους ρόλο στην ισορροπία του οικοσυστήματος.

Ο καθαρισμός τους αποτελεί καθήκον αφού αρκετά συχνά και λόγω της επιπολαιότητας της ανθρώπινης δραστηριότητας όταν γεμίζουν απορρίμματα και μπάζα δυσχεραίνουν την κίνηση του νερού και μπορεί να προκληθεί πλημμυρικό φαινόμενο, όπως συχνά πυκνά διαπιστώνεται στη χώρα μας.

Άρα ο καθαρισμός τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι μόνο αναγκαίος αλλά και υποχρεωτικός και πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με απόλυτη προσοχή βέβαια για να μην καταστρέφεται ο φυσικός μας πλούτος.

.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr