Ικανοποιημένος δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την πειθαρχία που έδειξαν οι Έλληνες στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Τη χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» και αναφέρει ότι αποδεικνύει ότι οι πολίτες πείστηκαν από τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και από τις προειδοποιήσεις ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», καμία καταγγελία για πάρτι δεν δέχθηκε η Αστυνομία το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ενώ και οι ένστολοι που ήταν στους δρόμους δεν αντιλήφθηκαν κάποιο ρεβεγιόν που να είναι αντίθετο στα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού.

Οι παραβάσεις και τα πρόστιμα

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, ΣΕΠΕ και ΕΑΔ) διενήργησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συνολικά 85.150 ελέγχους και κατέγραψαν 1.683 περιπτώσεις που παραβιάστηκαν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λόγω κοροναϊού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 527.050 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε πέντε επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων, 77.940.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr