Τις τάσεις στο εκλογικό σώμα ανιχνεύουν ήδη οι δημοσκόποι, όσο κι αν η χρονική απόσταση από την τραγωδία θεωρείται πολύ μικρή, ώστε να προκύψει έστω μια πρώτη εικόνα για τον αντίκτυπο της τραγωδίας στο πολιτικό περιβάλλον. Αυτό πάντως έχει ανατραπεί έτσι κι αλλιώς, όπως είναι φυσικό, υπό την έννοια ότι από τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου δεν υπάρχει κανένα άλλο πολιτικό θέμα στην καθημερινότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν στο in ότι ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για την παρουσίαση στην κυβέρνηση των δεδομένων από το πρώτο κύμα των μετρήσεων. Πιθανότατα αύριο ή μεθαύριο, 8-9 Μαρτίου, θα δοθούν τα «νούμερα» που θα μπουν υπό λεπτομερή ανάλυση, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα εκκινήσει νέος κύκλος ερευνών κοινής γνώμης.

Αυτές μάλιστα αναμένεται να αποτυπώνουν το «κλίμα» με μεγαλύτερη σαφήνεια, όπως συμφωνούν πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι προς το παρόν το τοπίο παραμένει ρευστό.

Εν αναμονή των πρώτων γκάλοπ, στο Μαξίμου επιμένουν ότι ουδεμία πολιτική συζήτηση εξελίσσεται, ούτε για τις πολιτικές επιπτώσεις του φριχτού δυστυχήματος. Αντίθετα διαμηνύουν ότι «αποκλειστικό θέμα σε όλες τις συσκέψεις» είναι ο σιδηρόδρομος.

Εξάλλου, τα προσεχή 24ωρα θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να επανέλθουν οι «εγγυήσεις ασφαλείας» στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Αν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας φόβος στο πολιτικό σκηνικό, αυτός είναι η τυχόν ενίσχυση «αντισυστημικών δυνάμεων» και επιπλέον, το αποτύπωμα στην κρίσιμη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Πηγή: in.gr