Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Δήμος Τρίπολης προγραμματίζουν σειρά δράσεων και εκδηλώσεων το προσεχές καλοκαίρι με σκοπό να αναδείξουν την Οικομενικότητα της Αρκαδίας.

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κατσή και τον Πρόεδρο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα υποδέχτηκε στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αποφασίστηκε ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Κ.Ε.Π.Ε., να πραγματοποιήσουν, κατά το μήνα Ιούλιο, δράσεις – εκδηλώσεις, με θέμα: «Η Οικουμενικότητα της Αρκαδίας» – Από τα Ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Οι θεματικές ενότητες των εκδηλώσεων θα είναι:

  • Ιστορία
  • Πολιτισμός – Τέχνες – Παιδεία
  • Οικονομία
  • Μετανάστευση

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, αναφέρει: «Η συνεργασία του Δήμου μας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι διαρκής και ιδιαίτερα εποικοδομητική. Σήμερα, κάνουμε ακόμα ένα βήμα ενίσχυσης αυτής της σχέσης, με την οργάνωση εκδηλώσεων, οι οποίες θα έχουν επίκεντρο της Οικουμενικότητα της Αρκαδίας. Δίνουμε έμφαση στην Ιστορία, στον Πολιτισμό, στην Παιδεία και αναδεικνύουμε ζητήματα που αφορούν την οικονομία και τη μετανάστευση.

Βάζουμε συνεχώς νέους στόχους και τους υλοποιούμε, έχοντας ως σύμμαχο και συμπαραστάτη το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου».

Πηγή: in.gr