Είναι 98 ετών, σύζυγος πρώην Πρωθυπουργού, μένει σε ένα διαμέρισμα 160 τ.μ. στο Φάληρο μαζί με τον γιο της πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και κάνει τη δική της παρέμβαση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου ως μέλος της ΕΓΕ (ναι, η πάλαι ποτέ θρυλική ΕΓΕ εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα με Πρόεδρο την Ντίνα Πανταζή), μαζί με την οργάνωση WinPeace (Νίκη της Ειρήνης) έστειλε ένα μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς να πάρει θέση, χωρίς να υποστηρίξει μία από τις δύο αντιμαχόμενες χώρες, απλώς ζητώντας να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Γιατί, όπως αναφέρει, από τους πολέμους τα πρώτα θύματα, είναι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι οικογένειες. Το μήνυμα για την Ουκρανία έστειλε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Νίκος Παπανδρέου.

Η WinPeace πρόκειται για μια ΜΚΟ, πρωτοβουλία της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου και της δημοσιογράφου, συγγραφέως και ακτιβίστριας Zeynep Oral, που ιδρύθηκε μετά την ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια (1996) με σκοπό την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, την κατανόηση και συνεργασία των δύο χωρών. Η σημερινή Πρόεδρος της ΕΓΕ ήταν στο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά υπήρξε και υφυπουργός και καθιέρωσε με νόμο τον γυναικείο συνδικαλισμό.

Πηγή: Βηματοδότης

Πηγή: in.gr