Λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία PIF – Νιούκαστλ, μια νέα συμφωνία θα μπορούσε να εμφανιστεί στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικονομία. Όπως αναφέρει το Sports.ru, η City Football Group, η εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει τη Μάντσεστερ Σίτι και άλλους συλλόγους σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 20% της Σπαρτάκ Μόσχας.

Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, η Σπαρτάκ θα μπορούσε επομένως να γίνει μέρος της χρονομεριστικής μίσθωσης που ανήκει στον αγγλικό σύλλογο, που βρίσκεται υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Από τις διάφορες συναντήσεις που έχουν ήδη γίνει με τους Μοσχοβίτες διοικητικούς παράγοντες προέκυψε ότι τελικά το όνομα της ομάδας δεν θα άλλαζε.

Η διαπραγμάτευση, υπογραμμίζει ο καθηγητής Σιμόν Τσάντγουικ, ειδικός της γεωπολιτικής ποδοσφαίρου στο Emlyon Business School της Λιόν, προσπαθεί να ενισχύσει τους στρατηγικούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αυτοί οι δεσμοί υπογραμμίστηκαν με την αποστολή στη ρωσική πρωτεύουσα, στην οποία πρωταγωνίστησε ο πρόεδρος της Σίτι Καλντούν Αλ-Μουμπάρακ.

Ένα άλλο στοιχείο αφορά τη μετεγκατάσταση των ρωσικών επιχειρήσεων της Etihad Airways, του κύριου χορηγού της Σίτι, στον τερματικό σταθμό C του αεροδρομίου της Μόσχας, Πούσκιν, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το στάδιο της Σπαρτάκ.

Τέλος, υπάρχει η φιγούρα του Σεργκέι Σισκάρεφ, ιδρυτή του τμήματος χάντμπολ του ρωσικού συλλόγου, τον οποίο επέλεξαν τα Εμιράτα ως σημείο αναφοράς στην εξερεύνηση ευκαιριών στον Αρκτικό Ωκεανό.

Πηγή: in.gr