Έχει ένα ολόκληρο χρόνο (από τον περασμένο Μάρτιο) να μπει σε αεροπλάνο ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Κάθε εβδομάδα βρισκόταν στον αέρα ταξιδεύοντας από και προς τη Φρανκφούρτη, στις ατέλειωτες συνεδριάσεις της ΕΚΤ.

Βεβαίως δεν μπορεί να πει ότι του έλειψε το αεροπλάνο, αλλά σίγουρα, όπως μου είπε, του έλειψαν οι συνεδριάσεις του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ: «Άλλο πράγμα οι διά ζώσης οι συνεδριάσεις και οι ανταλλαγές απόψεων και άλλο οι τηλεδιασκέψεις στα ΔΣ της ΕΚΤ», έλεγε.

Ωστόσο, παρά τα συνεχή «απαγορευτικά», λόγω κορωνοϊού, δείχνει αισιόδοξος όσον αφορά την ανάπτυξη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει άλλο, μεγάλης διάρκειας, lockdown. Οι εκτιμήσεις του είναι ότι εφέτος η ανάπτυξη θα κυμανθεί από 3,8% έως 4,5%, αλλά, όπως επανέλαβε, υπάρχει αστάθμητος παράγοντας της πανδημίας. Και κάτι ακόμα: Δεν ξέρω τι είδους επιδημιολογικές πληροφορίες έχει, ο κ. Στουρνάρας και οι συνάδελφοί του κεντρικοί τραπεζίτες, αλλά τους είδα πολύ σίγουρους ότι θα ανταμώσουν και πάλι όλοι τον Ιούνιο στην Φρανκφούρτη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr