Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας την Τρίτη 25 Αυγούστου ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τη στιγμή που οι πληροφορίες θέλουν τη Γερμανία να ξαναβγαίνει μπροστά διαμεσολαβώντας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκειμένου οι δύο χώρες να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Διπλωματικές πηγές δε επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες αυτές προσθέτοντας ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί και την Τουρκία.

Ειδικότερα, στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 12:00, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas.»

Στο επίκεντρο η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και στην κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης “Gymnich” των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου».

Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Η είδηση αυτή «κουμπώνει» με τις πληροφορίες που μεταφέρει η Καθημερινή ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η απόπειρα διαμεσολάβησης του Βερολίνου σε Αθήνα και Άγκυρα με στόχο την έναρξη νέου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όσο δε πλησιάζουμε προς τις 28 Αυγούστου το διπλωματικό παρασκήνιο αναμένεται να πάρει φωτιά αφού χωρίς κάποια θετική ένδειξη για την έκβαση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, η ΕΕ δεν μπορεί να αρκεστεί απλώς στην παρουσίαση κυρώσεων αλλά πρέπει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr