Την ώρα που αποφασίστηκε να ανοίξουν τη Δευτέρα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές (που θα ανοίξουν μόνον τα Γυμνάσια), στην Ευρώπη έγινε μία ασυνήθιστη τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», οι διευθυντές ΜΕΘ όλης της Ευρώπης συζήτησαν για το πώς θα συντονίσουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά του covid και στη μάχη κατά της μετάλλαξης του φονικού ιού.

Αποτελούν ίσως τους πλέον ειδικούς για την εξέλιξη της ασθένειας αυτής και οι προβλέψεις τους έχουν τη σημασία τους, ακόμα και εάν δεν είναι για όλους αισιόδοξες…

Για παράδειγμα, μέλη της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας συζητούσαν όλο το απόγευμα της Παρασκευής το ενδεχόμενο να γίνει μία πανευρωπαϊκή συνάντηση δια ζώσης τον Σεπτέμβριο.

Και στο σημείο αυτό υπήρξαν οι πρώτες ενστάσεις. Γαλλία και Ιταλία εξέφρασαν επιφυλάξεις εάν θα μπορούμε να ταξιδεύουμε τον Σεπτέμβριο εκφράζοντας όμως παράλληλα την αισιοδοξία τους ότι με το εμβόλιο είναι πιθανόν να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Με την προϋπόθεση όμως πως θα γίνει ομαλά η παράδοση του, αφού στην τηλεδιάσκεψη ακούστηκαν φωνές αγωνίας από Εντατικολόγους ότι τα εμβόλια που παρέλαβαν έως τώρα οι κυβερνήσεις τους δεν επαρκούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr