Από την ΕΠΟ της «εξυγίανσης», περιμένουμε τα πάντα… Αλλά, πιστεύαμε ότι τουλάχιστον στα θέματα της δημόσιας υγείας θα λάμβανε τη σχετική μέριμνα… Πως σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, η Ομοσπονδία θα έδειχνε υπευθυνότητα και θα τηρούσε τις εντολές της Πολιτείας… Μάταια, όμως…

Η διοίκηση του… δικού τους Βαγγέλη Γραμμένου, δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες… Αναλώνεται σε οτιδήποτε άλλο, εκτός από τα ζητήματα που σχετίζονται με τον Covid-19. Όσοι θέλουν να μείνουν υγιείς, ας ασχοληθούν με άλλο άθλημα!

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η πλήρης αδιαφορία για τις επιταγές της Υγειονομικής Επιτροπής! Μόλις μία ημέρα πριν από τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, η ΕΠΟ δεν έχει ενημερώσει τις ομάδες για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που θα εφαρμόσουν!

Κυρίως τους γηπεδούχους, τον Ολυμπιακό και τον Άρη, οι οποίοι πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τα δύο γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια… Αλλά και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ώστε να ενεργήσουν ανάλογα για τις αποστολές τους.

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε άπραγος μπροστά στην πρωτοφανή αδράνεια της ΕΠΟ και έστειλε επιστολή, με την οποία ζητά να ενημερωθεί για το ισχύον Υγειονομικό Πρωτόκολλο και θέτει τη διοίκηση του… δικούς τους Βαγγέλη Γραμμένου, προ των ευθυνών της.

Διότι σε μία τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο, εκτός από όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό το… παιχνίδι με την υγεία των παικτών, των προπονητών, όλων όσων εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε την επιστολή του Ολυμπιακού:

«Προς: την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Υπόψη: Προέδρου

Κοιν: Εκτελεστικό Γραμματέα

Επιτροπή Διοργανώσεων, Υποεπιτροπή Κυπέλλου

ΘΕΜΑ: Αγωνιστικό πρωτόκολλο ημιτελικής φάσης Κυπέλλου/ 2οι ημιτελικοί αγώνες – 24.06.2020

Κύριε Πρόεδρε

Αύριο, Τετάρτη 24.06.2020 και σε λιγότερο από 30 ώρες, έχουν οριστεί να διεξαχθούν οι δεύτεροι (επαναληπτικοί) αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός – Π.Α.Ο.Κ. και Άρης – Α.Ε.Κ.

Περαιτέρω στην από 19.9.2020 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) της ΕΠΟ αποφασίσατε εκτός ημερησίας διάταξης και κατά πλειοψηφία ότι οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων Κυπέλλου της ΕΠΟ, θα αποφασιστούν με νεώτερη απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης της Επιτροπής Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής αγωνιστικών δραστηριοτήτων, όπως αυτοί περιγράφονται στο άρθρο 16 της Κ.Υ.Α. 33465/2020 (ΦΕΚ 2087/31-5-2020):

«2. Από 06.06.2020 επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών διάρκειας τεσσάρων (4) εβδομάδων».

Στη διεξαγωγή των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας συμπίπτουν οι ιδιότητες της αθλητικής ομοσπονδίας και της διοργανώτριας αρχής, καθώς την ευθύνη διεξαγωγής τους έχει η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. και η Υποεπιτροπή Κυπέλλου. Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν μας έχει γνωστοποιηθεί αν έχει εκπονηθεί τέτοιο υγειονομικό πρωτόκολλο κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 16 της ως άνω Κ.Υ.Α. καθώς και αν αυτό έχει νόμιμα εγκριθεί.

Σας καλούμε όπως, ενόψει της άμεσα επικείμενης διεξαγωγής του αγώνα με την Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. μας γνωρίσετε:

α. Αν έχετε συντάξει συγκεκριμένο αγωνιστικό πρωτόκολλο για τους ως άνω αγώνες, όπως από την ΚΥΑ υποχρεούται να πράξει η Ε.Π.Ο. (και ως διοργανώτρια αρχή), αν το έχετε καταθέσει στην Γ.Γ.Α. και αν έχετε λάβει επίσημη έγκριση καθώς και το περιεχόμενο αυτού;

β. Ποια ήταν η εισήγηση της Υποεπιτροπής Κυπέλλου για το εν λόγω πρωτόκολλο και με ποια απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ελήφθη τέτοια απόφαση έγκρισης υγειονομικού πρωτοκόλλου;

γ. Για ποιον λόγο μόλις μία μέρα πριν την διεξαγωγή των εν λόγω αγώνων δεν μας έχετε κοινοποιήσει προσηκόντως και εμπρόθεσμα όλα τα ανωτέρω;

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας».

Πηγή: in.gr