Πρόθεση του Πρωθυπουργού ήταν να μην κάνει την τελευταία ημέρα του Ιουλίου το Υπουργικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, όμως για λόγους συμβολισμού, όπως είπε, και λαμβάνοντας υπόψη και τη σημασία που αποδίδει στο να τηρούνται απόλυτα τα μέτρα, έκρινε ότι θα πρέπει να κρατήσει και για το επόμενο διάστημα τα Υπουργικά Συμβούλια μ΄αυτή τη μορφή. Δηλαδή με τηλεδιάσκεψη. Ετσι έκανε Υπουργικό Συμβούλιο με μάσκες (αφού δίπλα τους είχε υπουργούς όπως τον Γ. Γεραπετρίτη και Ακη Σκέρτσο).

Η Βουλή έκλεισε (αφού έως τώρα έχουν κατατεθεί 100 νομοσχέδια από τα οποία τα 95 έχουν ψηφιστεί από την Ολομέλεια) και οι περισσότεροι βουλευτές πήγαν διακοπές. Αλλά ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο συνέστησε στους υπουργούς λίγες ημέρες διακοπές. Δηλαδή να μην κάνουν διακοπές έως στις 24 Αυγούστου που ξανανοίγει η Βουλή. Και το σημαντικότερο τους είπε ότι φεύγοντας να μην κλείσουν και το υπουργείο. Τα υπουργεία και τα υπουργικά γραφεία θα πρέπει να παραμένουν ανοικτά, όλο το καλοκαίρι. Να υπάρχει δηλαδή συνέχεια στην στη διοίκηση ακόμα κι αν οι υπουργοί φύγουν για ολιγοήμερες διακοπές. Οι πιο παρατηρητικοί υπουργοί παρατήρησαν ότι ο Πρωθυπουργός κλείνοντας τις εργασίες του Υπουργικού Συμβουλίου δεν ευχήθηκε στους υπουργούς του ούτε «καλό καλοκαίρι» ούτε «καλές διακοπές», με ό,τι σημαίνει αυτό.

Ούτε λέξη δεν ειπώθηκε σ΄αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο από τον Πρωθυπουργό για τον ανασχηματισμό. Οι πιο πληροφορημένοι μάλιστα έλεγαν ότι ο Πρωθυπουργός θα απουσιάσει το Σαββατοκύριακο (θα πάει λένε στα Χανιά), αλλά τη Δευτέρα το πρωί θα βρίσκεται στο γραφείο του στο Μαξίμου. Στις 6 Αυγούστου πάει Χάλκη και μετά Κρήτη (για ολιγοήμερες διακοπές). Οσον αφορά τον ανασχηματισμό οι ίδιοι οι καλά πληροφορημένοι μου έλεγαν ότι οι προσδοκίες έχουν… μειωθεί. «Συμπλήρωση κενών και εφαρμογή των δεδομένων του Ταμείου Ανάκαμψης». Τώρα αυτό λένε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr