Εκείνο που ίσως γνωρίζετε είναι ότι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας έχουν εκ του Συντάγματος το προνόμιο να απονέμουν χάρες και σε καταδικασμένους σε ποινικές πράξεις. Έως τώρα όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας έχουν απονέμει χάρη.

Το ίδιο έκανε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρά το γεγονός ότι είναι μόλις ένα έτος στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η πλειοψηφία των αιτημάτων για χάρη προήλθε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος όμως, όπως πληροφορούμαι από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αυστηροποίησε την όλη τη διαδικασία απονομής χάριτος. Ζήτησε να αναγράφεται αναλυτικά και η άποψη της πλειοψηφίας μαζί με την άποψη της μειοψηφίας ώστε να κρίνει καλύτερα.

Να σημειώσω εδώ ότι  οι χάρες που δίνουν συνήθως οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας είναι κυρίως, για μικροαδικήματα, λαμβάνοντας υπόψη και την κοινωνική διάσταση του θέματος.

Χάρη, δόθηκε και για έναν πρώην πρύτανη που είχε καταδικαστεί για απάτη σε φυλάκιση, ώστε να μπορεί να διδάξει και πάλι σε πανεπιστήμιο, όχι όμως της Ελλάδας, αλλά της Κύπρου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr