Το hip-hop είναι ένα καλλιτεχνικό ρεύμα που σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 από τους Αφροαμερικανούς και Πουερτορικανούς του νότιου Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Ιστορία

Έγινε ευρύτερα γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ στη δεκαετία του 2000 έγινε το πιο δημοφιλές είδος μουσικής στον κόσμο.

Ο DJ Afrika Bambaataa της Zulu Nation, που θεωρείται ως ένας από τους τρεις Ιδρυτές Πατέρες της hip hop κινήματος, υπογράμμισε τους ακρογωνιαίους λίθους της hip hop κουλτούρας, επινοώντας τους εξής όρους: το λεκτικό ρυθμικό ύφος «rapping» (ή αλλιώς MCing ή emceeing), το DJing, δηλαδή την αναπαραγωγή και εν μέρη αλλαγή τραγουδιών και ήχων με record players δηλαδή πικάπ και DJ mixers (ακουστικά) το b-boying/breaking (σωματικά) και την τέχνη γκράφιτι, την οποία χαρακτήρισε ως «γραφή με αερόλυμα» (οπτικά).

Άλλα στοιχεία της hip hop υποκουλτούρας και τέχνης είναι, μεταξύ άλλων, η hip hop κουλτούρα και ιστορικές γνώσεις του κινήματος (διανοητικά και φιλοσοφικά), το beatboxing ένα είδος κρουστικών ήχων, ο χορός του δρόμου, η αφροαμερικανική αργκό, και το είδος hip hop μόδας και στυλ.

Σύμφωνα με το el.wikipedia, ο όρος «hip hop» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, γραπτά, από τον Steven Hager στην εφημερίδα The Village Voice

Στο παρακάτω βίντεο θα ακούσετε τα πιο γνωστά hits των τελευταίων 20 ετών.

Βίντεο

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr