Η UEFA πρόκειται να κάνει προτάσεις για αλλαγή της μορφής του Champions League από το 2024 στη σημερινή συνεδρίαση των 55 μελών-ομοσπονδιών της, ενώ το σχέδιο που ετοιμάζεται να ρίξει στο τραπέζι αναμένεται να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα.

Αυτό αναφέρει το Sky Sports, τονίζοντας ότι η UEFA εγγυάται στους συλλόγους περισσότερα παιχνίδια και έσοδα, προκειμένου να αποτρέψει την απειλή μιας ευρωπαϊκής Super League.

Η νέα μορφή θα αυξήσει τον αριθμό των συλλόγων από 32 σε 36, με εγγυημένα για κάθε ομάδα τουλάχιστον 10 παιχνίδια και με το στάδιο των ομίλων να αντικαθίσταται από ένα ενιαίο βασισμένο στο λεγόμενο «ελβετικό μοντέλο».

Οι λίγκες πάντως εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα σχετικά με τον αντίκτυπο περισσότερων αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις.

Τα μέλη της ECA έχουν ήδη συναντηθεί για να συζητήσουν σχετικά με το σχέδιο.

Σύμφωνα με τις νέες προτάσεις, τρεις σύλλογοι θα προκρίνονται βάσει του συντελεστή UEFA από προηγούμενα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ομάδες όπως για παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσαν να προκριθούν ακόμη και αν δεν τα είχαν καταφέρει μέσω της κανονικής διαδρομής.

Πιστεύεται ότι θα αλλάξει το σύστημα για την πρόκριση τους «16», ώστε οι οκτώ πρώτες ομάδες στο ενιαίο πρωτάθλημα των 36 ομάδων να φθάνουν αυτόματα στη φάση νοκ-άουτ, ενώ οι επόμενες 16 ομάδες στη βαθμολογία θα παίζουν για τις οκτώ τελευταίες θέσεις.

Συνολικά θα υπάρχουν 225 αγώνες στη διοργάνωση σε σύγκριση με τους 125 που γίνονται τώρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr