Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, σύμφωνα με τις οποίες η παράλυση στα κάτω άκρα που εμφάνισε 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου συνιστά παρενέργεια του εμβολιασμού της.

Σχολιάζοντας σχετικά ο κύριος Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι: «Θα πρέπει να περιμένουμε τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων που θα μιλήσουν με στοιχεία και θα δούμε αν είναι το 1 στα 500 χιλιάδες σπάνιας περίπτωσης που έχουμε υπεραντίδραση στο εμβόλιο ή κάτι διαφορετικό. Η χρησιμότητα του εμβολίου είναι δεδομένη και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι περιστατικά που παρουσιάζονται γύρω από τον εμβολιασμό σχετίζονται με αυτόν».

«Δεν υπάρχει αντένδειξη για τον εμβολιασμό των ανθρώπων που έχουν αυτοάνοσα νοσήματα, θα πρέπει μαζί με τον γιατρό τους που γνωρίζει την κατάσταση της υγείας τους, θα πρέπει να εμβολιαστούν κι αυτοί όταν έρθει η σειρά τους» διευκρίνισε.

Διπλή μάσκα

Αναφορικά στην χρήση διπλής μάσκας τόνισε: «Το πρώτο αναγκαίο μέτρο είναι να γίνεται σωστή χρήση της μάσκας και να είναι η μάσκα επαρκής. Πρέπει να προσέχει και το πώς πλένει, σιδερώνει την υφασμάτινη μάσκα. Να κάνουμε αυτά τα απλούστερα πράγματα και μετά θα δούμε αν θα πάμε σε μια σύσταση για διπλή μάσκα ή άλλου τύπου μάσκα».

Και στάθηκε στον τρόπο που χρησιμοποιεί κανείς την προστατευτική μάσκα, ειδικά στην περίπτωση που είναι υφασμάτινη.

Ερωτηθείς για την διάρκεια του γενικευμένου lockdown στην Αττική ανέφερε:«Ενδεχομένως να χρειαστεί μια παράταση, αλλά είναι σημαντικό να δούμε στο αρχικό διάστημα τους αριθμούς να τιθασεύονται. Στο lockdown του Νοεμβρίου που είχε χρονική καθυστέρηση, από τις 16/11 που έφτασε στο επίπεδο που είναι τα μέτρα σήμερα, στις 14/12 είχαμε την πρώτη χαλάρωση των μέτρων. Η έγκαιρη απόφαση για το lockdown θα φέρει ταχύτερα αποτελέσματα και θα αποδειχθεί οικονομικότερο σε χρήμα, απώλειες και χρόνο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr