«Με μια προκλητική απόφαση για τα δικαστικά χρονικά, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά κάνει δεκτή την αίτηση του Συνδέσμου Εφοπλιστών και απαγορεύει τη συμμετοχή των ναυτεργατών στην αυριανή απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ», τονίζει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ένα ισχυρό ράπισμα στη Δημοκρατία, μια επικίνδυνη σελίδα για τη Δικαιοσύνη και πρωτοφανή πρόκληση για τα συνδικάτα».

Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκε παράνομη η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για μια «απαράδεκτη πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά και νομικά ενέργεια των Εφοπλιστών της Ακτοπλοΐας», που βρήκε «ευήκοα ώτα στη Δικαιοσύνη», την οποία, όμως, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα την αφήσει αναπάντητη.

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία προστατεύεται ρητά από την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, αναγνωρίζεται ρητά και από το Ελληνικό Σύνταγμα ως δικαίωμα με συλλογική και ατομική διάσταση για την προάσπιση των συλλογικών συμφερόντων, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής ελευθερίας», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

Και ξεκαθαρίσει ότι η ΓΣΕΕ, με την 24ωρη απεργία της, «καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας ανεξαιρέτως, όλες τις οργανώσεις-μέλη της – και ως εκ τούτου, την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα ναυτεργατικά σωματεία – και καλεί τους ναυτικούς της χώρας να απεργήσουν κανονικά».

Να σημειωθεί ότι η Συνομοσπονία καταλήγει την ανακοίνωσή της, με ένα πολύ χαρακτηριστικό υστερόγραφο:

«Υ.Γ. Ώρα είναι να θεωρήσουν παράνομη και την απεργία της ΓΣΕΕ…».

Αποφασισμένοι να απεργήσουν οι ναυτικοί

«Κοινή απόφαση των Ναυτεργατικών Σωματείων είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση, θα πραγματοποιηθεί κανονικά», ανέφερε νωρίτερα σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Κατά το ίδιο σωματείο, «το σύνολο των εταιρειών έχουν κλείσει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων, ενώ και τα πρακτορεία τους δεν βγάζουν κανένα εισιτήριο για τις 10/6/2021».

ΕΚΑ: Η απαγόρευση της απεργίας-προάγγελος εξελίξεων αν ψηφιστεί το σ/ν

Εκτός των ναυτεργατικών σωματείων, ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας (ΕΚΑ).

Το ΕΚΑ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι πάνω στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη και η εργοδοσία κυριολεκτικά έχει ξεσαλώσει. Δείχνει τι θα επικρατήσει στους χώρους δουλειάς, αν ψηφιστεί το νέο έκτρωμα.

Ένα νομοσχέδιο, που γνωρίζει την πλήρη αντίθεση από τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τα συνδικάτα, γιατί μετατρέπει όλη τη χώρα σε ζώνη φθηνής εργασίας και άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Αυτός είναι ο λόγος που επιτίθενται με μανία στα συνδικάτα και στην κατάργηση του μοναδικού όπλου που έχουν για να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι, στο δικαίωμα στην απεργία.

Η προσπάθεια κυβέρνησης – εφοπλιστών δεν θα πετύχει!».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr