«Αισθήματα κατάπληξης προκαλεί η ανακοίνωση – απάντηση σε ερωτήματα της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ, εταιρείας στην οποία κατέχουμε το 29,8% του μετοχικού της κεφαλαίου», αναφέρουν οι εταιρείες Greenhill Investments Limited και Kiloman σε σχετική ενημέρωση αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ απαντώντας σε ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οι Greenhill Investments Limited και Kiloman κατηγορούν το δ.σ της εταιρείας ότι «υποκαθιστά το δ.σ. της Reggeborgh, προσπαθώντας μάλιστα να αποδώσει σε εμάς διαρροές στα media παρότι από τα δημοσιεύματα είναι σαφές ότι προκλήθηκαν από στέλεχος αυτής της διοίκησης».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των εταιρειών Greenhill Investments Limited και Kiloman αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο χρειάστηκε τέσσερις πυκνογραμμένες σελίδες προκειμένου να επιτεθεί σε εμάς, μεγάλο μέτοχο της εταιρείας συμμετέχοντας σε αντιπαράθεση μετόχων στην οποία δεν επιτρέπεται να έχει ανάμειξη ή εμπλοκή. Διαπιστώνουμε ότι υποκαθιστά το ΔΣ της Reggeborgh, προσπαθώντας μάλιστα  να αποδώσει σε εμάς διαρροές στα media παρότι από τα δημοσιεύματα είναι σαφές ότι προκλήθηκαν από στέλεχος αυτής της διοίκησης. Ας αναζητήσουν τον δράστη στο κτίριο που εδρεύουν!

Επειδή όμως έχουν επιλεκτική μνήμη, υπενθυμίζουμε όσα έχουν αποκαλυφθεί έως τώρα:

1.            Τα περισσότερα μέλη της σημερινής διοίκησης της Ελλάκτωρ αποτελούν επιλογή της ηγεσίας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην οποία η Reggeborgh ήταν βασικός μέτοχος. Γιατί παραμένουν τώρα που είναι -υποτίθεται- ανταγωνιστές;

2.            Ο άλλος μεγάλος μέτοχος, Reggeborgh, ενημερώνεται καθημερινά και παρεμβαίνει δίνοντας κατευθύνσεις μέσω του εμφανιζόμενου ως «ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους» του ΔΣ, Κ. Τούμπουρου.

3.            Με μυστική γραπτή συμφωνία, τον Σεπτέμβριο του 2020,  οι μέτοχοι Λ. Μπόμπολας και Reggeborgh συμφώνησαν να συντονίζουν την ψήφο τους, με στόχο να πάρουν τον έλεγχο της εταιρείας και ανταλλάγματα όπως την αγορά των μετοχών του ενός από τον άλλο και την πώληση στον πρώτο κερδοφόρας θυγατρικής.

Παραδόξως στην τετρασέλιδη  ανακοίνωση, δεν γίνεται αναφορά σε κανένα από τα σημαντικά αυτά θέματα, δεν διαψεύδονται ουσιαστικά, ούτε έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες, εφόσον θεωρούνται ψευδείς. Κι ενώ δεν αμφισβητείται η αλήθεια των δημοσιεύσεων, η Διοίκηση, στρέφεται εναντίον μας, με απρεπείς  χαρακτηριστικούς για «ασυνάρτητο τακτικισμό», με αλλοπρόσαλλους αφορισμούς που αποδίδουν τις εύλογες απορίες μας σε «ατομικά συμφέροντα και πληγωμένους εγωισμούς».

Όλα αυτά ίσως θα έπειθαν κάποιους καλοπροαίρετους πριν από ένα χρόνο, τώρα όμως υπάρχουν πεπραγμένα που είναι οι πιο σημαντικές αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της ομάδας που βρέθηκε στην διοίκηση της εταιρίας. Τι έχει κάνει η παρούσα διοίκηση τους δέκα μήνες που ανέλαβε την τύχη της Ελλάκτωρ; Έχει μηδενική συμμετοχή σε διαγωνισμούς έργων στη Ρουμανία. Σχεδόν μηδενική συμμετοχή σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και μηδενική επιτυχία στα μεγάλα έργα. Απλά υπέγραψε συμβάσεις που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη διοίκηση την οποία προσπαθεί να δαιμονοποιήσει.

Η εταιρία που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, επέλεξε όσους διοικούν σήμερα, η ανταγωνιστική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τον Ιανουάριο του 2021 είχε μικρότερο ανεκτέλεστο από την ΑΚΤΩΡ και τώρα – σε διάστημα δέκα μηνών- έχει υπερδιπλάσιο. Πώς εξηγούν την επίδοση αυτή; Είναι αδύναμοι ή σκόπιμα υποβαθμίζουν την εταιρεία; Δεν μπορούν ή δεν θέλουν; Εμείς γνωρίζουμε την απάντηση στο δίλλημα αυτό της αγοράς.

Η σημερινή διοίκηση «κατάφερε» ακόμα να εξασφαλίσει τρεις υποβαθμίσεις από Fitch, Standard and Poor’s και ISS, η δε τιμή της μετοχής παρά την τεράστια αύξηση κεφαλαίου 120 εκατ. ευρώ  χαροπαλεύει σε χαμηλότερα επίπεδα από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εταιρείες Greenhill Investments Limited και Kiloman επιφυλάσσονται ως προς τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν μετά την απίστευτη υποβάθμιση κάθε έννοιας εταιρικής διακυβέρνησης, επιχειρηματικού ήθους αλλά και αποτελεσματικότητας. Ο συνδυασμός αυτός επιβάλλει την παρέμβαση των αρμοδίων εποπτικών αρχών και της δικαιοσύνης καθώς αυτά που  διακυβεύονται δεν είναι μόνον το μέλλον μιας εταιρίας».

Πηγή: in.gr