Η Γκουάμ, μια υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ, ακολουθεί το παράδειγμα ορισμένων πολιτειών κληρώνοντας χρήματα και άλλα βραβεία προκειμένου να επιτύχει ανοσία της αγέλης μέχρι τις 21 Ιουλίου, όταν το νησί συμπληρώνει τα 77 χρόνια από την απελευθέρωσή του από τις ιαπωνικές δυνάμεις κατοχής.

Η κυβερνήτης του νησιού, Λουρδη Λεόν Γκερέρο, δήλωσε ότι το πρόγραμμα κινήτρου για εμβολιασμό έχει στόχο την επιτάχυνση του προγράμματος «Επιχείρηση για την Ελευθερία της Γκουάμ», μια εκστρατεία που έχει στόχο τον εμβολιασμό του 80% των 160.000 κατοίκων του νησιού μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσης.

«Μέχρι σήμερα έχουμε εμβολιάσει 82.778 άτομα. Για να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε 96.000 άτομα», σημείωσε η Γκερέρο σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή. «Χρειαζόμαστε άλλους 13.000 εμβολιασμούς για να τα καταφέρουμε».

Η κυβέρνηση θα αφιερώσει μέρος της οικονομικής ενίσχυσης που έλαβε από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να χρηματοδοτήσει τη λοταρία, που προσφέρει $10.000, ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο και άλλα μικρότερα βραβεία κάθε εβδομάδα, ξεκινώντας από τις 16 Ιουνίου και μέχρι την ημέρα της ανεξαρτησίας.

Μέχρι σήμερα η Γκουάμ έχει καταγράψει 8.193 κρούσματα και 139 θανάτους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr