Καμπανάκι για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, χτύπησε η Μίνα Γκάγκα, συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

«Η  μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον  έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει, σε κλινικές covid» είπε, και πρόσθεσε ότι με βάση την εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας, κάποιοι από τους νοσηλευομένους θα χρειαστούν ΜΕΘ.

Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος  όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη.

Όπως ανέφερε στον Σκάι, πολλοί από τους νέους, σε ηλικία, ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι από την μετάλλαξη Δέλτα, πλήττονται και τα παιδιά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν αρρωστήσουν 10.000,  κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.

«Φορώντας  μάσκες είμαστε πιο ασφαλής αλλά η μετάλλαξη Δέλτα είναι μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών η κ. Γκάγκα κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους.

Αναφερόμενη στους αρνητές εμβολίων και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα  είπε ότι  είναι ανησυχητικό φαινόμενο και τόνισε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις.

«Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους», κατέληξε η κ. Γκάγκα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr