Μετά την αποκάλυψη του «Σχεδίου Β» που έχει ο Γιάννης Αλαφούζος για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού με την ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης», όλοι περιμένουν τη συνάντηση του με τον Κώστα Μπακογιάννη. Κυρίως, για να μάθουν τη στάση που θα υιοθετήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος προωθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μπακογιάννης είναι ήδη ενήμερος για τις σκέψεις του Αλαφούζου. Από ποιον;

Μα από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός… Ο Αλαφούζος έχει εξηγήσει στον Μπακογιάννη τους λόγους που θεωρεί προτιμότερη την παραμονή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, από τη μετακόμιση του στο Βοτανικό.

Το ρεπορτάζ του «10» δεν σταματά εδώ… Έχει και συνέχεια, αναφορικά με την πρώτη αντίδραση του Μπακογιάννη. Ο Μπακογιάννης διαφωνεί με την κατάργηση της Διπλής Ανάπλασης και η θέση του δεν σχετίζεται μόνο με τις απόψεις του.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει δανειστεί για να απαλλοτριώσει οικόπεδα στον Ελαιώνα, πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μόνο με την τελεσφόρηση του έργου.

Εφόσον ματαιωθεί η Διπλή Ανάπλαση, ο Δήμος θα εκτεθεί απέναντι στην Εθνική Τράπεζα, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πιθανώς και σε άλλους εμπλεκόμενους στο πρότζεκτ.

Για αυτό, ο Μπακογιάννης ως αιρετός αξιωματούχος, δεν έχει την ευχέρεια να συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Επιπροσθέτως, ο Μπακογιάννης έχει αναγάγει σε στοίχημα του την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης αστικής παρέμβασης των τελευταίων δεκαετιών στην Αθήνα. Έχει αφιερώσει χρόνο και κόπο στην προώθηση του εγχειρήματος και δεν είναι εύκολο να το αφήσει, ανατρέποντας τα λεγόμενα του…

Στον αντίποδα, ο Μπακογιάννης δεν εξέφρασε αντίρρηση στην χρήση του «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, μέχρι την αποπεράτωση του γηπέδου στο Βοτανικό.

Σε αυτό το ζήτημα, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα σταθεί αρωγός, ενώ προτίθεται να διευκολύνει όσο μπορεί τον Ερασιτέχνη στην εύρεση χώρων στις αθλητικές υποδομές που έχει ο Δήμος.

Από την πλευρά του, ο Αλαφούζος σκοπεύει να επαναλάβει τη συζήτηση. Έτσι και αλλιώς, από τη στιγμή που ο Μπακογιάννης δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση στο 100% για τη Διπλή Ανάπλαση, όλα είναι στον… αέρα.

Ο Αλαφούζος δεν έχει απορρίψει τη ΔΑ, περιμένει τις εξελίξεις και οργανώνει το δικό του εγχείρημα.

Πηγή: in.gr