Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο 2ο Γυμνάσιο της Πάτρας. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ανέφερε: «Η δημοκρατία απειλείται, από τη συγκέντρωση πλούτου, εξουσίας και μέσων ενημέρωσης στα χέρια των λίγων.

Απειλείται από τις ψηφιακές πλατφόρμες που μας ελέγχουν, που μας παρακολουθούν καθημερινά. Απειλείται από την φτωχοποίηση, τις τεράστιες ανισότητες, την κλιματική αλλαγή, τις πολώσεις και τον αυταρχισμό.

Σήμερα κάνουμε το δημοκρατικό μας καθήκον και επιλέγουμε εκπροσώπους του ελληνικού λαού». «Σήμερα κάνουμε δημοκρατικό μας καθήκον και επιλέγουμε εκπροσώπους του λαού. Από αύριο συνεχίσουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο

Όλη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Η δημοκρατία απειλείται. Απειλείται από τη συγκέντρωση πλούτου, εξουσίας και μέσων ενημέρωσης, στα χέρια των λίγων. Απειλείται από τις ψηφιακές πλατφόρμες που μας ελέγχουν και μας παρακολουθούν καθημερινά. Απειλείται από τη φτωχοποίηση, τις τεράστιες ανισότητες, την κλιματική αλλαγή, αλλά και τις αντιδράσεις τις δημαγωγικές, των πολώσεων και του αυταρχισμού.Σήμερα κάνουμε το δημοκρατικό καθήκον μας και με την ψήφο μας επιλέγουμε εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Αλλά η δημοκρατία δεν είναι μόνο ένα εκλογικό σύστημα. Δημοκρατία είναι ο καθημερινός μας πολιτισμός, είναι η φωνή του πολίτη κάθε μέρα. Για αυτό και από αύριο συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία».

Πηγή: in.gr