«Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, επιστρατεύει ξανά την ‘συριζαϊκή λογιστική’ και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για «γιουρούσι Μητσοτάκη στο δημόσιο χρήμα με 6,7 δισ. απευθείας αναθέσεις»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει πως «ενώ μέχρι σήμερα μιλούσε (σ.σ. ο Α. Τσίπρας) για απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ, σήμερα το ποσόν ανέβηκε στα 7 δισ. Οι απευθείας αναθέσεις βέβαια κατέβηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα 2,7 δισ. και για να φθάσει στο νούμερο που θέλει, προσθέτει και συμβάσεις των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά και κλειστούς διαγωνισμούς».

Όπως διευκρινίζει ο Γιάννης Οικονόμου, «η αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ΚΗΜΔΙΣ, στο διάστημα 2020-21 οι απευθείας αναθέσεις του κεντρικού κράτους ανήλθαν στο ποσό των 1,7 δισ.  Η ανάγκη των αναθέσεων προέκυψε από τις πιεστικές συνθήκες του χρόνου στον οποίο έγιναν και τις έκτακτες συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε η χώρα».

Υπογραμμίζει πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν «ήταν απόλυτα νόμιμες και διαφανείς», καθώς και ότι όλες οι συμβάσεις αρμοδιότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «έχουν λάβει την έγκρισή του».

«Καμία σχέση, δηλαδή, με βοσκοτόπια και με περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων», καταλήγει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: in.gr