Στα ελληνοτουρκικά αλλά και στην ετοιμότητα της χώρας μας, αναφέρθηκε εκ νέου σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου έκανε αναφορές και στα κακόβουλα λογισμικά, αλλά και στα υπόλοιπα θέματα επικαιρότητας όπως και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση.

«Η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται, ούτε πανικοβάλλεται»

Βέβαιος πως η εμβέλεια των τουρκικών απόψεων όλο και θα συρρικνώνεται εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα Πέμπτη.

«Η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται, ούτε πανικοβάλλεται και απαντά σε κάθε πρόκληση, η οποία είναι και απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά στα κακόβουλα λογισμικά ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως η κυβέρνηση και οι κρατικές αρχές δεν έχει προμηθευτεί με κάποια από αυτά και επιβεβαίωσε πως θα απαγορευτεί καθολικά η εμπορία και χρήση τέτοιων λογισμικών.

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο

«Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο και συμμετέχει στη Σύνοδο Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια. Η Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και η πρώτη χώρα της περιοχής της Βαλκανικής που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Στηρίζει επίσης τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια τόσο με τις υποδομές που αναπτύσσουμε όσο και με τις γενικότερες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα. Πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της περιοχής. Κι ο ρόλος της χώρας μας αναγνωρίζεται απ’ όλους τους διεθνείς παράγοντες καθώς η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στην εξεύρεση λύσεων και στην εμπέδωση της σταθερότητας που βασίζεται στο δίκαιο και τη νομιμότητα».

Για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρασε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. Επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο Σχέδιο αυτό και τόνισε: «το ενδιαφέρον μας για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα είναι πάγιο κι διαρκές. Στα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά είμαστε ανυποχώρητοι, είμαστε αδιαπραγμάτευτοι, είμαστε αμείλικτοι γιατί μόνο έτσι θα προστατεύσουμε την παιδική ηλικία και την οικογένεια».

Υπογράμμισε ότι από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας ο πρωθυπουργός έδωσε προτεραιότητα στο ζήτημα αυτό και έκτοτε γίνεται πολύ σημαντική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. «Γιατί η προστασία της παιδικής ηλικίας είναι αξία καθαυτή, είναι αυτοσκοπός, δεν υποτάσσεται σε καμιά άλλη σκοπιμότητα κι όποιος δοκίμασε αν το κάνει ευτελίζεται και απαξιώνεται στη συνείδηση της κοινής γνώμης», είπε.

Πρόσθεσε ότι για το σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση των συναρμοδίων επιτροπών της Βουλής και υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι η επίτευξη μηδενικής ανοχής απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Επεσήμανε ότι οι βασικοί άξονες του σχεδίου τέθηκαν πριν από περίπου έναν χρόνο. Το σχέδιο συζητήθηκε προ διμήνου στο υπουργικό συμβούλιο κι ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε πριν από τα τελευταία αποκρουστικά περιστατικά. Τόνισε ότι θέλουμε να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη πρόταση, ότι το θέμα είναι ευαίσθητο και προφανώς υπερβαίνει κάθε κομματική ατζέντα.

Πηγή: in.gr