Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος στη χθεσινή συζήτηση που διεξήχθη στη βουλή για το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στο Οικογενειακό δίκαιο, με αιχμή την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

Ο Γιάννης Λοβέρδος υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί, κατά την γνώμη μου, στο να προστατεύσει το παιδί. Όχι τους γονείς. Το παιδί είναι οι προτεραιότητα μας γιατί το παιδί έχει ανάγκη να βλέπει και τους δύο γονείς».

Μάλιστα, έκανε λόγο για γυναίκες που μπορεί να μισούν τους πρώην συζύγους τους επειδή τους κακοποιούσαν «όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

«Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς» είπε χαρακτηριστικά.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι κάτι τέλειο, δεν είναι κάτι το καταπληκτικό, κάτι το υπέροχο» σημείωσε προσθέτοντας ωστόσο ότι «είναι μια προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να εξισορροπήσει τα πράγματα από το 1983. Μια μετριοπαθής μεταρρύθμιση που θα συμβάλλει στο να προστατέψει κατά το δυνατόν το παιδί στο μεγάλωμα του ώστε να μπορέσει να έχει και τους δύο γονείς μαζί του. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστηρίων».

Δείτε την επίμαχη δήλωση στο 4:08

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr