Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, οι προοπτικές ανάκαμψης του τουριστικού τομέα, οι διμερείς σχέσεις, καθώς και οι σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δυνατότητες συνεργασίας

Ειδικότερα, οι δύο Πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την υγειονομική κατάσταση στις χώρες τους και την αντιμετώπισή της. Συζήτησαν επίσης για τις προοπτικές ανάκαμψης του τουριστικού τομέα, καθώς εξελίσσονται τα προγράμματα εμβολιασμού τόσο στις δύο χώρες όσο και συνολικά στην Ευρώπη.

Αναφέρθηκαν επίσης στις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στις σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, καθώς και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου για τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και επανέλαβε την πρόσκλησή του για επίσημη επίσκεψη, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Οδησσός

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση, ενώ επεσήμανε ότι η Ουκρανία έχει ειδικό βάρος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, λόγω της Οδησσού ως έδρας της Φιλικής Εταιρείας και του ρόλου της εκεί ομογένειας.

Πηγή ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr