Έτοιμος να δώσει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα είναι ο Ανδρέας Σάμαρης. Ο Έλληνας χαφ μπορεί να είναι στα 34 του, αλλά σκέφτεται ήδη να γίνει προπονητής.

Η «Ο Ζόγο» αναφέρει σχετικά:

«Η Ρίο Αβε προσπάθησε να πείσει τον Έλληνα να συνεχίσει, αλλά αυτός έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή στο σπίτι. Προέχει η οικογένεια και οι… πάγκοι. Ο Σάμαρης πλέον μπορεί να έγραψε, στη Vila do Conde, το τελευταίο κεφάλαιο του ως παίκτης, παρόλο που είναι μόλις 34 ετών. Θα παίξει μόνο εάν έρθει μια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί, κυρίως επειδή βλέπει το μέλλον του ως προπονητής.

Σε ηλικία 33 ετών, μετά από ένα εγκάρδιο αντίο στη Ρίο Άβε και μια σεζόν που έκανε 27 εμφανίσεις, ο Ανδρέας Σάμαρης βρίσκεται στην Ελλάδα σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα του.

Ο Έλληνας μέσος, σύμβολο της Μπενφίκα προσεγγίστηκε ακόμη και να παραμείνει στη Ρίο Αβε, αλλά από νωρίς έδωσε ενδείξεις ότι σκόπευε να επιστρέψει στη χώρα του, μετά από επτά σεζόν στην Μπενφίκα, μία στη Φορτούνα Σιτάρντ κι άλλη μία στη Ρίο Αβε.

Ζυγίστηκαν οικογενειακά θέματα, καθώς και ένας προβληματισμός για το μέλλον, καθώς ο Σάμαρης αισθάνεται μεγαλύτερη πρόκληση να προετοιμαστεί για το μέλλον του ως προπονητής παρά να συνεχίσει να παίζει χωρίς να νιώθει το ίδιο κίνητρο. Μόνο μια εξωπραγματική πρόταση θα μπορούσε να κάνει τον Έλληνα να παρατείνει την καριέρα του για άλλη μια σεζόν. Αυτό την στιγμή που υπάρχουν ακόμη και οπαδοί της Μπενφίκα που ζητούν την επιστροφή του στον σύλλογο».

Θυμίζουμε ότι ο Σάμαρης μετά από δυο σπουδαία χρόνια στον Ολυμπιακό μπήκε στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων.

Η ομάδα που κατάφερε τελικά να τον αποκτήσει ήταν η πορτογαλική Μπενφίκα, έπειτα από πρόταση δέκα εκατομμυρίων ευρώ που κατέθεσε στον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2014, η οποία έγινε αποδεκτή και αποτέλεσε τότε τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών (ακολούθησε μερικές ημέρες αργότερα η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα με 13 εκ. ευρώ), έπειτα από αυτή του Κώστα Μήτρογλου τον Ιανουάριο του 2014 στη Φούλαμ, έναντι 15,2 εκ. ευρώ.

Πηγή: in.gr