Για πρωτοφανή και εκούσιο εκτροχιασμό του τρένου της Δημοκρατίας μιλά το ΜέΡΑ25, με αφορμή τα γεγονότα αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, απευθύνοντας μάλιστα ήδη από την Κυριακή έκκληση σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση και κοινό μέτωπο υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης, «μπροστά στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής που πλέον απειλεί την Δημοκρατία και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες από τους πραιτοριανούς των κκ. Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη, το ΜέΡΑ25 καλεί το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή δράση προστασίας της Δημοκρατίας και των πολιτών. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, αδυνατούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας».

Μάλιστα το ΜέΡΑ25 εν όψει και της νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πολιτών κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη εκφράζει τη θλίψη του που ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν απαντήσει στην έκκλησή του, ωστόσο δηλώνει παρών στους αγώνες «εναντίον του Νέου Καθεστώτος που στήνει η κυβέρνηση με μπροστάρηδες τους κκ. Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη».

«Δεν πτοούμαστε»

Στην σημερινή ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «την περασμένη Κυριακή, μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απηύθυνε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση: Να προστατεύσουμε την Δημοκρατία και τους πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη!»

«Μπροστά στον πρωτοφανή, και εκούσιο, εκτροχιασμό του τρένου της Δημοκρατίας, και αφουγκραζόμενοι την ανάγκη των πολιτών να προστατευτούν από την αστυνομοκρατία, έχουμε υποχρέωση να συσπειρωθούμε σε κοινό μέτωπο υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας. Το ζητούν οι περιστάσεις, το επιτάσσουν οι αρχές μας, το απαιτεί ο δημοκρατικός κόσμος.»

» Η μη απάντηση των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ μας θλίβει αλλά δεν μας πτοεί. Θα είμαστε στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στη Βουλή – όπου δίνεται ο αγώνας εναντίον του Νέου Καθεστώτος που στήνει η κυβέρνηση με μπροστάρηδες τους κκ. Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη.»

» Και πέραν του αγώνα εναντίον της αστυνομοκρατίας τους, το ΜέΡΑ25 θα επιμείνει στην πρότασή μας της 8ης Μαΐου για παλλαϊκή συστράτευση προστασίας των πολιτών από την οικονομική πανδημία που θα φουντώνει όλο και περισσότερο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr