Το SPD θα αγωνιστεί κατά την προεκλογική εκστρατεία των ομοσπονδιακών εκλογών του 2021 για να κερδίσει ειδικά εκείνους τους ψηφοφόρους οι οποίοι ψήφισαν στο παρελθόν το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) ή το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα (CSU) λόγω της Μέρκελ, δηλώνει ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Λαρς Κλίνγκμπάιλ.

«Όσοι τα ψήφισαν μόνο εξαιτίας της κ. Μέρκελ, δεν θα τα ξαναψηφίσουν εξαιτίας του Ζέντερ, του Λάσετ ή του Μερτς (των υποψηφίων προέδρων και καγκελαρίων του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος). Από αυτή την άποψη, ναι, θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους της Μέρκελ», δήλωσε ο Κλίγκμπάιλ σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Die Welt».

Κάνουμε στους πολίτες μια σαφή προσφορά

«Το κόμμα μου κάνει στους πολίτες μια σαφή προσφορά με υποψήφιο για την καγκελαρία τον Όλαφ Σολτς, με την οποία αποδεικνύεται ότι δεν ασχολούμαστε με τον συναισθηματικό μας κόσμο, αλλά με το ποιος είναι ο καλύτερος υποψήφιος καγκελάριος για το μέλλον της χώρας μας», πρόσθεσε.

Ο Κλίνγκμπάιλ υπερασπίστηκε την απόφαση των δύο προέδρων του κόμματος Σάσκια Έσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς να ορίσουν τον κορυφαίο υποψήφιο χωρίς προηγουμένως να γίνει ψηφοφορία στη βάση του κόμματος.

«Οι δύο πρόεδροι στους οποίους ανατέθηκε αυτό από την βάση, έκαναν μια πρόταση. Ο ορισμός του Όλαφ Σολτς ως υποψηφίου καγκελαρίου θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από συνέδριο κόμματος τον Μάρτιο του επόμενου έτους».

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τόνισε επίσης ότι «οι Σοσιαλδημοκράτες θα παρακολουθήσουν επισταμένως το συνέδριο του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στα τέλη του έτους ενόψει των πιθανών συνασπισμών μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές.»

«Στο κόμμα της Αριστεράς υπάρχουν δυνάμεις που απορρίπτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διατλαντική συνεργασία και το ΝΑΤΟ. Μια τέτοια πολιτική δεν θα ήταν εφικτή με το SPD σε ομοσπονδιακό επίπεδο», όπως είπε.

Τέλος, ο Κλίνγκμπάιλ ερωτηθείς για το αν υπάρχει ανθυποψήφιος για το Σολτς τον οποίο να προτιμά το SPD, απάντησε: «Ο Μάρκους Ζέντερ είναι εξίσου ευπρόσδεκτος με τον Φρίντριχ Μερτς και τον Άρμιν Λάσετ ως υποψήφιοι για την καγκελαρία από την πλευρά της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU).»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr