Εννιά χρόνια μετά την τέλεση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος, η γερμανική αστυνομία κατόρθωσε να δώσει τη λύση χάρη σε ένα… μισοφαγωμένο σαλάμι, όπου είχε εντοπιστεί το DNA του ενόχου.

Το DNA που βρέθηκε στο σαλάμι ταυτιζόταν με εκείνο ενός άνδρα που είχε συλληφθεί στη Γαλλία για άλλο έγκλημα, άσχετο με το πρώτο.

Η αστυνομία της πόλης Σβελμ, στο δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε ότι το αλλαντικό ανήκε στο θύμα μιας διάρρηξης.

Ο δράστης, ένας 30χρονος Αλβανός υπήκοος, έκανε το λάθος να φάει μια μπουκιά από το σαλάμι, προτού εγκαταλείψει τον τόπο του εγκλήματος.

Το DNA που είχε συλλέξει η γερμανική αστυνομία από το σαλάμι όταν ερευνούσε την υπόθεση δεν είχε ταιριάξει με κάποια καταχώριση στη βάση δεδομένων της.

Χρόνια μετά, ωστόσο, η σύγκριση του γενετικού υλικού με τα δεδομένα διεθνών βάσεων έφερε επιτέλους αποτελέσματα και οδήγησε στην αναγνώριση του υπόπτου.

Το DNA ήταν πανομοιότυπο με αυτό που είχε συλλέξει η αστυνομία της Γαλλίας από έναν άνδρα που είχε εμπλακεί σε ένα άλλο βίαιο έγκλημα.

Καθώς η υπόθεση της διάρρηξης στη Γερμανία έχει παραγραφεί λόγω παλαιότητας, είναι μάλλον απίθανο ότι ο ύποπτος θα εκδοθεί στη χώρα, με την αστυνομία της Σβελμ να ανακοινώνει ότι παραμένει ελεύθερος.

Με πληροφορίες από Guardian

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr