Συνελήφθη ο δράστης που κρατούσε ομήρους σε φαρμακείο στην Καρλσρούη της δυτικής Γερμανίας, σημαίνοντας νωρίτερα συναγερμό στις Αρχές.

Σύμφωνα με την Stuttgarter Nachrichten, οι όμηροι ήταν δύο, ενώ ο δράστης ζητούσε λύτρα 7 εκατ. ευρώ για να τους απελευθερώσει.

Στο σημείο επιχείρησαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ειδικοί διαπραγματευτές βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τον δράστη, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της ομηρίας δεν κινδύνευσαν άλλοι άνθρωποι εκτός του φαρμακείου. Στους χώρους πίσω από το κατάστημα ωστόσο είχαν βρει καταφύγιο περίπου έξι εργαζόμενοι, οι οποίοι φαίνεται ότι τελικά δεν έγιναν αντιληπτοί από τον δράστη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συγκεκριμένο φαρμακείο είχε γίνει στόχος και πριν από ενάμιση μήνα, όταν ένοπλος μασκοφόρος εισέβαλε προκειμένου να κλέψει ένα λίτρο μεθαδόνης.

Το περιστατικό ακολουθεί το μακελειό της Πέμπτης σε αίθουσα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο, θέτοντας τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού.

Πηγή: in.gr