Στις εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο Novartis αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι «η απόφαση της Αμερικανικής δικαιοσύνης περί συμβιβασμού με τη NOVARTIS δημοσιεύθηκε ολόκληρη και γράφει ρητώς ότι η NOVARTIS πληρώνει πρόστιμο διότι με αθέμιτες πρακτικές προκάλεσε υπερβολική συνταγογράφηση φαρμάκων της από γιατρούς και άλλους λειτουργούς της υγείας. Το κείμενο δεν λέει τίποτα για Υπουργούς, δεν λέει τίποτα για κυβερνήσεις όσο και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ανίκανοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ 1:

«Μετά το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης βγήκε και η NOVARTIS Hellas με Δελτίο Τύπου και γράφει ότι η Novartis στο συμβιβασμό της δεν δέχθηκε καμία κατηγορία περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα καθόσον όπως αποδεικνύεται και από τον εσωτερικό της έλεγχο αλλά όπως αποδείχθηκε και από την έρευνα της αμερικανικής δικαιοσύνης δεν υπήρξε καμία απόδειξη χρηματισμού πολιτικού στην Ελλάδα. Αυτό είναι επίσημο Δελτίο Τύπου της NOVARTIS Hellas. Άρα τι ακριβώς να πει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μας είχαν φάει τόσα χρόνια για την έρευνα του FBI που θα βγάλει τα φοβερά στοιχεία για τους Έλληνες πολιτικούς και η έρευνα του FBI έκλεισε με ρητή αναφορά σε μη πολιτικούς».

«Η χθεσινή εξέλιξη στην Αμερική είναι ένας πραγματικός κόλαφος για την ελληνική δικαιοσύνη και για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν χειριστεί μέχρι σήμερα αυτή την υπόθεση. Τι αποδεικνύεται; Ότι αν η ελληνική δικαιοσύνη αντί να ψάχνει επί 3,5 χρόνια τα πολιτικά πρόσωπα είχε επικεντρώσει την έρευνά της -την οποία είχε ξεκινήσει στην αρχή η κυρία Ράικου- στους γιατρούς και τους επαγγελματίες της υγείας, θα μπορούσε σήμερα και το ελληνικό δημόσιο να διεκδικεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τη Novartis. Σήμερα το ελληνικό δημόσιο παρακολουθεί τη Novartis Hellas να πληρώνει συνολικά 300 εκατομμύρια πρόστιμο στο Αμερικανικό κράτος, αλλά μηδέν ευρώ στο Ελληνικό κράτος».

Οξύμωρο

Πρόσθεσε μάλιστα πως «εγώ έχω κάνει αγωγή στη NOVARTIS, διεκδικώ μια μεγάλη αποζημίωση και θα γίνει και το εξής οξύμωρο. Όταν στο τέλος κερδίσω αυτήν την αγωγή θα έχω πάρει εγώ αποζημίωση από τη NOVARTIS και δεν θα έχει πάρει το ελληνικό δημόσιο. Για να καταλάβετε τι ανίκανοι είναι αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -και λογικά- το έχει πάει χαμηλά, διότι αυτό το οποίο έγινε είναι κόλαφος για όλους αυτούς τους σκευωρούς» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σχετικά με το Νίκο Παππά τόνισε ότι «ο κύριος Παππάς σε κάθε εκπομπή που βγήκε -αν βάλετε τα βίντεο με τη σειρά- έχει πει και μια διαφορετική ιστορία. Για ποιο λόγο; Για να αποκρύψει το μείζον, ότι ακούγεται να λέει ότι ο Παπαγγελόπουλος έβγαζε πολλά λεφτά από την εμπλοκή του σε μία προσπάθεια, ας το πούμε, διαιτησίας δικαστικών υποθέσεων».

Έστριψε δια του αρραβώνος

«Η αρχική θεωρία του κυρίου Παππά ήταν ότι το ηχητικό ήταν παραποιημένο. Η δεύτερη θεωρία ότι δεν ήταν παραποιημένο αλλά ήταν παράνομο. Η τρίτη θεωρία ότι δεν εννοούσε τον κύριο Παπαγγελόπουλο αλλά εννοούσε τον κύριο Παπασταύρου. Η τέταρτη θεωρία ότι δεν εννοούσε τον κύριο Παπασταύρου, αλλά τον κύριο Μιωνή. Και η πέμπτη θεωρία «τελικά τα είπα, αλλά τα είπα λόγω παραληρήματος Μιωνή». Τι άλλο να σας πω τώρα;».

Σχετικά με την προανακριτική και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ότι «ο κύριος Παπαγγελόπουλος έστησε ένα σόου εχθές και αποχώρησε. Είναι προφανές γιατί αποχώρησε. Διότι υπάρχει ένας εκδότης, ο οποίος έχει κάνει σειρά αναρτήσεων στο Τwitter, στο οποίο προαναγγέλλει νέο ηχητικό στην εφημερίδα του, το Σάββατο. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος δεν ήθελε Δευτέρα πρωί να πάει στην Προκαταρτική και να τον ρωτάνε για το νέο ηχητικό. Άρα στην ιδέα ότι κάποιοι μπορεί να έχουν νέα ηχητικά που αφορούν τον ίδιο, ο κύριος Παπαγγελόπουλος «έστριψε δια του αρραβώνος»».

Πηγή: in.gr