Την «πολιτική ενότητα στη βάση της αυτόνομης πορείας και της προοδευτικής μας ταυτότητας» θέτει ως προϋπόθεση για την ανάκαμψη του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά διαμηνύοντας ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνθέσουμε ξανά, με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής, την προοδευτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη η πατρίδα».

Ανοίγουμε τις πόρτες

«Αυτή είναι η πυξίδα μας, το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον είναι το βαρόμετρο των αποφάσεών μας. Στο πλαίσιο αυτό η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστη το ΠΑΣΟΚ είναι ηθικό και πολιτικό μας χρέος», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με άρθρο της στο «Παρόν».

Η κα Γεννηματά κάνει άνοιγμα στη νέα γενιά μιλώντας για ένα νέο «συμβόλαιο τιμής». «Ανοίγουμε τις πόρτες του κόμματός μας σε νέες δυνάμεις, από την Οικολογία μέχρι την Ανανεωτική Αριστερά, σε δίκτυα πολιτών, σε όσους βιώνουν τις συνέπειες της συντηρητικής πολιτικής, σε όσους δυσπιστούν ή μας εγκατέλειψαν τα χρόνια των δύσκολων επιλογών. Είμαστε όλοι μέρος της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης» προσθέτει και συμπληρώνει:

Το μεταμφιεσμένο παλιό

«Και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνθέσουμε ξανά, με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής, την προοδευτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη η πατρίδα για να πάψει να συμβιβάζεται με το μεταμφιεσμένο παλιό».

Στο σημείο αυτό υπογραμμίζει ότι η ίδια δεν έκανε ούτε θα κάνει συμβιβασμούς καθώς «η αυτόνομη πορεία και η προοδευτική μας ταυτότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Η πορεία μας είναι ταυτισμένη με τις νέες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, που μετά την πανδημία θα γίνουν δυναμικά αιτήματα και διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πολιτική και ιστορική μας αποστολή, η επόμενη φάση της μεγάλης μας διαδρομής που δεν πρέπει να ανακοπεί».

Προσθέτει πως πρέπει «να εκφράσουμε και να δικαιώσουμε, όσους ελπίζουν, ονειρεύονται και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια, την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Κολοβός και τοξικός δικομματισμός

Η κα Γεννηματά ασκεί δριμεία κριτική στο «δίδυμο Μητσοτάκη – Τσίπρα» τους οποίους ουσιαστικά παρομοιάζει με «σκουριασμένες άγκυρες» που κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη σε λιμνάζοντα νερά και σημειώνει ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «βολεύονται και οι δύο σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, διχασμού και εντάσεων».

«Απέναντι σε αυτόν τον κολοβό και τοξικό δικομματισμό, το Κίνημα Αλλαγής, η Δημοκρατική Παράταξη έχει δώσει έναν δύσκολο και ανηφορικό αγώνα. Αφήσαμε πίσω μας τα πέτρινα χρόνια ,της προσπάθειας απαξίας και περιθωριοποίησης μας και μπορούμε τώρα να διεκδικήσουμε ξανά την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη πολιτική σκηνή. Με προορισμό τη Νέα Αλλαγή», τονίζει.

Και εξηγεί πως «για να μπορέσει ξανά η παράταξή μας να γίνει πρωταγωνιστής δεν φτάνει μόνο η επιστροφή στην ψυχή της Παράταξης. Αλλά χρειάζεται και το πάθος για το μέλλον. Ενα μέλλον που θα εγγυάται σε κάθε πολίτη ότι η ζωή του δεν είναι ένας ανήφορος υποχρεώσεων, καταπίεσης και άγχους, αλλά ευημερίας, απελευθέρωσης και δημιουργίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr