Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη διάδοση των ειδήσεων για τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα lockdown και τον πρόεδρο Xi Jinping, τα bots έχουν γεμίσει το Twitter με αναρτήσεις ερωτικού περιεχομένου.

Στις αναζητήσεις για τις πόλεις όπου πραγματοποιούνται μαζικές διαμαρτυρίες, οι χρήστες θα δουν κυρίως διαφημίσεις για συνοδούς πολυτελείας, πορνό και τζόγο. Αυτές οι αναρτήσεις, σύμφωνα με την Air-Moving Device, πνίγουν τα νόμιμα αποτελέσματα αναζήτησης.

«Η ανάλυση δεδομένων υποδηλώνει ότι υπήρξε σημαντική αύξηση σε αυτά τα ανεπιθύμητα tweets», αναφέρει. Μοίρασαν δεδομένα που αναδημοσίευσε ο διευθυντής του Stanford Internet Observatory, Alex Stammos. Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 95%, φαίνεται πως είναι λογαριασμοί που κάνουν πολλά tweets μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Τα bots μπλοκάρουν την ενημέρωση στην Κίνα

Ο υψηλός και σταθερός αριθμός tweets υποδηλώνει αυτοματοποίηση. Ο Mengyu Dong από το πανεπιστήμιο του Stanford μοιράστηκε ορισμένες εικόνες από τις επίμαχες αναρτήσεις. Ανέφερε ότι καθιστούν δυσκολότερη για τους Κινέζους χρήστες την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις μαζικές διαδηλώσεις.

«Είχαν σταματήσει αυτά εδώ και χρόνια. Μόνο για να επανέλθουν αφού ξέσπασαν διαδηλώσεις στην Κίνα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Λογαριασμός που δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια είχε στείλει περισσότερα από 2.000 tweets μέσα στις τελευταίες 15 ώρες. «Δυστυχώς, αν ένας Κινέζος αποφασίσει να ψάξει στο Twitter τι συνέβη στην Κίνα, αυτές οι αναρτήσεις από bots είναι πιθανότατα οι πρώτες που θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησής τους».

Η χρήση ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να σταματήσει η διάδοση πληροφοριών είναι γνωστό πρόβλημα στο Twitter, υπογραμμίζει πρώην υπάλληλος του κοινωνικού δικτύου στη Washington Post.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν καμία αναφορά στις διαδηλώσεις. Η εξέγερση ξεκίνησε λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής «Μηδενικού COVID». Οι κραυγές για την παραίτηση του Xi Jinping θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξέγερση, πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση.

Πηγή: in.gr