Με το Cap d’Agde,  έναν παραδοσιακό καλοκαιρινό προορισμό αποκλειστικά για swingers και γυμνιστές, συνδέουν σε σημαντικό βαθμό, τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού στη Γαλλία,  αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του το BBC.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ώρα που ενδεικτικά μέσα σε διάστημα μιας μέρας η χώρα έχει καταγράψει έως και 7.000 νέα κρούσματα, μεγάλη μερίδα αυτών προέρχονται από τον εν λόγω καλοκαιρινό προορισμό – «σημείο αναφοράς» για τους Ευρωπαίους γυμνιστές.

Σε πρόσφατο έλεγχο των υγειονομικών αρχών διαπιστώθηκε ότι το 30% των 800 παραθεριστών που ελέγχθησαν ήταν θετικοί με το ιατρικό προσωπικό ωστόσο να τονίζει ότι δεν απαιτείται επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη.

«Όλοι ξέρουμε γιατί είμαστε εδώ»

Γνωστό ως το «χωριό των γυμνιστών», το θέρετρο αυτό είναι μια απομονωμένη κοινότητα, με δεκάδες κλαμπ στα οποία γίνεται ανταλλαγή συντρόφων, σπα με σάουνα, νυχτερινά κέντρα με ειδικούς χώρους στα οποία ζευγάρια, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, είτε ιδιωτικά, είτε σε κοινή θέα.

Την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού έχει κάνει τις «κοινωνικές αποστάσεις», πιο απαραίτητες από ποτέ, στο Cap d’Agde το μότο είναι «συναναστραφείτε αλλήλους».

«Όλοι είμαστε σε στενή επαφή μεταξύ μας ολόκληρη την ημέρα και – φυσικά – γυμνοί. Όλοι γνωρίζουμε γιατί είμαστε εδώ. Εξάλλου, υπάρχουν πολλά άλλα θέρετρα γυμνιστών για οικογένειες, κατά μήκος της ακτής, χωρίς κλαμπ για σεξ», δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC  γυμνιστής και επισκέπτης του θέρετρου.

Τι κι αν η κάλυψη του προσώπου είναι υποχρεωτικό μέτρο στην περιοχή… Μάσκα και κοινωνικές αποστάσεις δεν μπορούν να συνδυαστούν φυσικά με το swinging, και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη.

Πώς ξεκίνησε το ξέσπασμα των κρουσμάτων

Στα τέλη Αυγούστου, δύο εργαζόμενοι πολυτελούς ξενοδοχείου της περιοχής, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Τότε, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως λίγες ημέρες πριν είχε λάβει χώρα στην ταράτσα ένα «ξέφρενο» πάρτι, όπου δεν τηρήθηκε φυσικά κανένας κανόνας κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Υγειονομικές Αρχές έσπευσαν στην περιοχή και έστησαν κινητό χώρο διεξαγωγής τεστ στην είσοδο του θερέτρου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ το 30% των 800 παραθεριστών ήταν θετικοί στον κοροναϊό.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως οι υγειονομικές Αρχές ανέφεραν πως τα θετικά τεστ στο θέρετρο είναι τέσσερις φορές περισσότερα, σε σύγκριση με την γύρω περιοχή.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους πιο ηλικιωμένους επισκέπτες του Cap d’Agde, είναι άδικο να στοχοποιείται όλο το θέρετρο, καθώς είναι οι νεότεροι παραθεριστές που «παίρνουν περισσότερα ρίσκα».

Στο Cap d’ Adge δεν είναι όλοι οι γυμνιστές ή swingers ενώ κάποιοι επισκέπτες προτιμούν και το πολύ ήσυχο και τεράστιο σε έκταση κάμπινγκ απέναντι από το κυρίως χωριό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr