Νεαρός στη Γαλλία συνελήφθη αφού αποφάσισε να πλαστογραφήσει το υγειονομικό διαβατήριο του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν. Τι ακριβώς συνέβη;

Στις 5 Οκτωβρίου, ένας 19χρονος υπέκλεψε τον κωδικό του υγειονομικού διαβατηρίου του Γάλλου ηγέτη για να εισέλθει σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα στους αστυνομικούς, το έκανε για να σπάσει πλάκα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «20 Minutes», ο 19χρονος υποστήριξε ότι ήθελε να… διασκεδάσει στο νοσοκομείο «Salvator».

Οι Αρχές ασφαλείας του νοσοκομείου τον άφησαν να κάνει την πλάκα του για λίγα δευτερόλεπτα όμως, αφού μετά τον σταμάτησαν. Ακολούθως, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον ανέκριναν.

Τι είπε στην κατάθεσή του – Η ποινή του

Στην κατάθεσή του, ο νεαρός Γάλλος παραδέχθηκε ότι ήθελε να διασκεδάσει υποκλέπτοντας τα στοιχεία του Γάλλου προέδρου, τα οποία είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Ο 19χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε «δικό του υγειονομικό διαβατήριο» και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον κωδικό του Γάλλου προέδρου «μόνο για την πλάκα του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κωδικός του υγειονομικού διαβατηρίου του Εμανουέλ Μακρόν είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα, όπως και αυτός του Γάλλου πρωθυπουργού, Ζαν Καστέξ. Μετά τις διαρροές ξεκίνησε έρευνα και οι κωδικοί των Μακρόν και Καστέξ απενεργοποιήθηκαν.

Στον νεαρό Γάλλο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 750 ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να μειωθεί στα 135 ευρώ εάν ήταν άμεσα καταβλητέο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr