Λίγο πιο δύσκολα γίνονται τα ταξίδια για τους ανεμβολίαστους προς τη Γαλλία από τη χώρα μας, καθώς το Παρίσι θα ζητά πλέον τεστ Covid 24 ωρών από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους.

Αυτό θα ισχύει για τουρίστες από την Ελλάδα, καθώς και πέντε άλλες χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ολλανδία.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο τα μεσάνυχτα, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο του Ζαν Καστέξ.

Μέχρι πρότινος, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ Covid λιγότερο από 48 ώρες πριν από την άφιξή τους στη Γαλλία.

Την ίδια ώρα, οι ταξιδιώτες από Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ολλανδία έπρεπε να επιδείξουν αρνητικό τεστ Covid 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Γαλλία.

Πλήρης απελευθέρωση ταξιδιών για τους εμβολιασμένους Γάλλους

Από την άλλη πάντως, όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα αρθούν για όσους Γάλλους πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι και κατέχουν το ευρωπαϊκό «πράσινο» πιστοποιητικό.

Στη Γαλλία, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θεωρείται έγκυρο επτά μέρες μετά τη δεύτερη δόση είτε 14 μέρες μετά την πρώτη δόση για όσους έχουν νοσήσει ήδη. Για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson πρέπει να έχουν περάσει 28 μέρες.

Επιπλέον, η Γαλλία επέκτεινε σήμερα τη λίστα των «κόκκινων» χωρών (οι αρχές απαγορεύουν στους ταξιδιώτες να μεταβούν στις χώρες αυτές λόγω των ανησυχητικά αυξημένων κρουσμάτων της Covid). Στην επίμαχη λίστα προστίθενται οι: Τυνησία, Μοζαμβίκη, Κούβα και Ινδονησία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr