Έχει εντυπωσιάσει τους λάτρεις της τέχνης και της αρχιτεκτονικής τα τελευταία 50 χρόνια. Ο λόγος για το τρίτο δημοφιλέστερο πολιτιστικό χώρο του Παρισιού, το Centre Pompidou, το οποίο αναμένεται να μείνει κλειστό για ανακαίνιση για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το Pompidou προσελκύει πολλά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και προσφέρει μία από τις καλύτερες θέες στην πόλη.  Το όνομά του το πήρε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Georges Pompidou.

Πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες

Συγκεκριμένα, το Pompidou αναμένεται να κλείσει από το 2025 ως το 2030. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν κρίνονται αναγκαίες προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον του ασυνήθιστου κτιρίου.

Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Rima Abdul Malak, ανακοίνωσε τις εργασίες νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας ότι το έργο εκσυγχρονισμού και αφαίρεσης του αμιάντου, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 260 εκατομμύρια ευρώ , θα «διαιωνίσει την επιβίωσή του».

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του κέντρου

«Η ανακαίνιση αποσκοπεί στην επανεφεύρεση της “αρχικής ουτοπίας” του Κέντρου Πομπιντού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις πολιτιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις των επόμενων ετών», δήλωσε στο CNN ο Laurent Le Bon, πρόεδρος του διάσημου κέντρου.

«Είμαστε ίσως ένα από τα κτίρια με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας στη Γαλλία, οπότε αυτά είναι μάλλον καλά νέα» συμπλήρωσε ο Le Bon.

Πηγή: in.gr