Μια παράξενη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς αρκετοί Γάλλοι influencers υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν μια μυστηριώδη οικονομική προσφορά για να δυσφημίσουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, που είναι και το πλέον διαδεδομένο στη χώρα.

Σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν πως ένα πρακτορείο, που εμφανιζόταν να εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, επικοινώνησε μαζί τους μέσω e-mail προσφέροντάς τους «συνεργασία».

Ο Λεό Γκρασέτ, ο οποίος έχει 1,17 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, έγραψε ότι ένας πελάτης, που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος, του έταξε ένα «κολοσσιαίο ποσό».

Όμως, πρόσθεσε ότι η διεύθυνση που έδωσε το πρακτορείο φαινόταν αξιόπιστη.

Σύμφωνα με τον Γκρασέτ, τα προφίλ των φερόμενων ως υπαλλήλων του πρακτορείου που είχε καταφέρει να εντοπίσει «εξαφανίστηκαν» από το LinkedIn, αλλά ο ίδιος πρόλαβε να παρατηρήσει ότι «όλοι είχαν εργαστεί στη Ρωσία».

Επιπλέον, δημοσίευσε τις «οδηγίες» του πρακτορείου, το οποίο τον προέτρεπε να μην χρησιμοποιήσει λέξεις όπως «διαφήμιση» ή «χορηγούμενο βίντεο».

«Παρουσιάστε το υλικό ως δική σας ανεξάρτητη προβολή», ανέφερε το e-mail.

Μάλιστα, του ζητούσε να διαδώσει στους ακολούθους του έναν ψευδή ισχυρισμό ότι το ποσοστό θνησιμότητας των εμβολιασμένων από την Pfizer είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από ό, τι εκείνων που έχουν έκαναν AstraZeneca.

Άλλοι influencers ανέφεραν επίσης ότι τους είχε γίνει παρόμοια προσφορά.

Για παράδειγμα, ο Et Ça Se Dit Médecin, ασκούμενος σε νοσοκομείο με περισσότερους από 85.000 ακολούθους στο Instagram, δήλωσε στο γαλλικό BFMTV ότι του προσφέρθηκε το ποσό των 2.050 ευρώ για ένα story 30 δευτερολέπτων στον λογαριασμό του.

«Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτή η [προσφορά], από τη Γαλλία ή το εξωτερικό. Είναι αξιολύπητο, είναι επικίνδυνο και ανεύθυνο» είπε στο ίδιο κανάλι ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι τα ρωσικά και τα κινέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούσαν συστηματικά να σπέρνουν δυσπιστία απέναντι στα εμβόλια δυτικών φαρμακευτικών κατά της Covid-19 στις τελευταίες εκστρατείες τους παραπληροφόρησης που αποσκοπούν στον διχασμό της Δύσης.

Το Κρεμλίνο και το Πεκίνο είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr