Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς και η μετάλλαξη του κοροναϊού αναγκάζουν την πολιτική ηγεσία στη Γαλλία να αλλάξει τακτική στο θέμα των εμβολιασμών. Ανάμεσα σε άλλα και περισσότερα κέντρα εμβολιασμού.

Γενική κατακραυγή

Μετά τη γενική κατακραυγή για τους απαράδεκτα αργούς ρυθμούς εμβολιασμών στα γηροκομεία, τον φόβο του μεταλλαγμένου ιού που καλπάζει από την Αγγλία και το υποτιθέμενο ξέσπασμα θυμού του Μακρόν για τις καθυστερήσεις την Κυριακή, που όμως δεν έπεισε πολλούς αφού ο ίδιος έχει το πάνω χέρι στα απανωτά συμβούλια, η κυβερνητική στρατηγική άλλαξε ριζικά.

Πέρα από τα άτομα στα γηροκομεία, προστέθηκαν οι γιατροί και νοσηλευτές άνω των 50 ετών, οι πυροσβέστες καθώς και τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 70 ετών που παραμένουν στα σπίτια τους.

Περισσότερα κέντρα εμβολιασμού

Εντείνονται οι εμβολιασμοί

Αλλαγή υπάρχουν και στην απόφαση δημιουργίας κέντρων εμβολιασμού.

Προβλέπονται 500 με 600 σε κάθε νομό, παρά τους αρχικούς δισταγμούς του υπουργού και σίγουρα θα δούμε σύντομα και την ανάληψη πρωτοβουλιών από δημάρχους και τοπικούς άρχοντες, παρά τις σιωπές του υπουργείου στα επανειλημμένα τους αιτήματα.

Αρχίζει να συνέρχεται

Η Γαλλία αρχίζει να συνέρχεται, ξεπερνώντας τους δαίμονες του παρελθόντος όπως την υπόθεση του μολυσμένου αίματος το 1985, με τα απανωτά δικαστήρια για τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Σήμερα δεν έχει περιθώρια παρά να συγκεντρώσει την προσοχή της στη νέα απειλή με την προσθήκη της μετάλλαξης.

Ο πρωθυπουργός Καστέξ που έμεινε σιωπηλός τελευταία, θα μιλήσει το απόγευμα σίγουρα για αυστηρότερα μέτρα, ακυρώνοντας προφανώς τις υποσχέσεις για ανοίγματα σε ψυχαγωγία και εστίαση, τον Ιανουάριο.

Πηγή: Deutche Welle

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr