Αν και οι φήμες έχουν οργιάσει για επικείμενο ανασχηματισμό, μετά και τη συνομιλία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δημοσιογράφους στο Ισραήλ, η κυβέρνηση επί του παρόντος να βάλει φρένο στις εν λόγω συζητήσεις.

Συγκεκριμένα, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν το μεσημέρι της Τετάρτης ότι τις επόμενες εβδομάδες δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού.

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…» απάντησε με χιούμορ ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας, χθες, με δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί ανασχηματισμού.

Με τον τρόπο αυτό το Μαξίμου επιχειρεί να βάλει τέλος στον συναγερμό που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα μετά και τη δήλωση του πρωθυπουργού για «διορθωτικές κινήσεις» στο υπουργικό συμβούλιο.

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…» απάντησε με χιούμορ ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας, χθες, με δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί ανασχηματισμού. Όταν δε οι δημοσιογράφοι επέμειναν, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Είχε προηγηθεί ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης ο οποίος είχε αναφερθεί στο θέμα, παρά τις διαψεύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Γεραπετρίτης, σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, τον προσδιόρισε χρονικά από την 1η Ιουλίου και μετά και σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν θα είναι σαρωτικός, όπως διευκρίνισε.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα, τα ονόματα για το ποιος φεύγει, ποιος έρχεται και που πάει, δίνουν και παίρνουν. Φαίνεται πάντως πως οι διορθωτικές κινήσεις θα είναι μικρής κλίμακας. Αν και κανείς δεν μπορεί να ποντάρει στο πώς σκέφτεται ο Κ. Μητσοτάκης ο χρόνος των αλλαγών θα καθοριστεί, όπως, φαίνεται από την πορεία των ανοιχτών μετώπων της χώρας, με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης μετά την κρίση της πανδημίας.

Πηγή: in.gr