Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ακόμη φλέγον ζήτημα που αφορά τη μυστική συμφωνία Αλβανίας – Ρωσίας σχετικά με την προμήθεια του εμβολίου Sputnik-V κατά της Covid-19.

Αποκάλυψη δημοσιογράφου

Οπως αποκάλυψε αλβανός δημοσιογράφος, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατέφθασε στην Αλβανία μέσω κρυφής συμφωνίας, την οποία ο πρωθυπουργός Ράμα αποσιώπησε, ρίχνοντας την ευθύνη στο πρόσωπο του αναπληρωτή πρωθυπουργού Εριον Μπράτσε, αναφέρει το himara.gr, επικαλούμενο αλβανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στις 13 Απριλίου του 2021 δημοσιεύθηκε η ενημερωτική πράξη του υπουργικού συμβουλίου υπ’ αριθμ.16, με ημερομηνία 7 Απριλίου 2021, για την έγκριση της μυστικής συμφωνίας με τη Ρωσία και τη λήψη του εμβολίου Sputnik-V.

Το θέμα συνεχίζει να γίνεται πιο περίπλοκο, αφού όπως αναφέρεται, η συμφωνία παραμένει μυστική μόνο για την Αλβανία και όχι για τη Ρωσία.

Σε κανένα επίσημο έγγραφο

Η συμφωνία της αλβανικής κυβέρνησης με τη Human Vaccine LLC, η οποία αποτελεί ρωσική ομοσπονδιακή εταιρεία, φαίνεται πως δεν θα δημοσιευθεί σε κανένα επίσημο έγγραφο της Αλβανίας.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό πως η σύναψη μυστικών συμφωνιών αποτελεί ποινικό αδίκημα που αντιβαίνει στο Σύνταγμα της Αλβανίας και μπορεί να οδηγήσει σε κατηγορίες για εθνική προδοσία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr