Για 7η συνεχόμενη μέρα μαίνεται η φωτιά στη βόρεια Εύβοια, ενώ συνεχίζεται και η πολιτική σύγκρουση για τη διαχείρισή της. Για το πύρινο μέτωπο που υπάρχει στη βόρεια Εύβοια μίλησαν οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και Γιώργος Μαρίνος στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

«Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη και πρωτόγνωρη. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μία εικόνα της κρίσης που αντιμετωπίσαμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα θα το κρίνουμε όταν αποτιμήσουμε την κατάσταση και θα κάνουμε την κριτική, εάν χρειαστεί, της δουλειάς, της λειτουργίας και του συντονισμού», είπε ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στο μέτωπο που μαίνεται στη Γαλατσώνα και έκανε λόγο περί εγκατάλειψης των Ευβοιωτών.

«Οι Ευβοιώτες νιώθουν εγκαταλελειμμένοι»

«Εδώ δεν υπήρξε καμία πρόληψη και καμία αντίδραση. Η φωτιά πέρασε στο Πευκί. Δεν υπήρχε ούτε ένα πυροσβεστικό στην είσοδο της πόλης. Οι Ευβοιώτες νιώθουν εγκαταλελειμμένοι. Μέχρι και σήμερα παλεύουν μόνοι τους οι κάτοικοι. Κάηκαν, καταστράφηκαν χιλιάδες άνθρωποι και πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα», δήλωσε.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από το κράτος και την κυβέρνηση. Ο λαός της Εύβοιας ζει μία τραγωδία. Χωρίς σχέδιο κατάσβεσης και συντονισμού, αυτή είναι η πραγματικότητα. Από τον Ευβοϊκό κόλπο η φωτιά έφτασε στο Αιγαίο. Μιλάμε για ολική καταστροφή των ρητινοπαραγωγών, των καλλιεργειών, των σπιτιών. Η φωτιά πήρε τεράστιες διαστάσεις, γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιήσει όταν έπρεπε επίγεια και εναέρια μέσα. Η φωτιά ξέφυγε. Υπάρχει υπεύθυνος, υπάρχουν αίτια, υπάρχει εμπρηστής. Οι κυβερνήσεις δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης», είπε με τη σειρά του ο βουλευτής ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr