Στον Πειραιά φέτος και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τον pastry chef, Στέφανο Διαμαντόπουλο

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, που διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός στην ιστορική πόλη του Πειραιά, δηλαδή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Με στόχο τη μεταμόρφωσή της σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό και όχι απλώς σε πύλη προς τα νησιά, το «Piraeus Taste Festival, Sea Food and More» επιχειρεί να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής καθώς και όμορφα σημεία της πόλης.

Η τριήμερη γιορτή γαστρονομίας θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με βραβευμένους σεφ να παρουσιάζουν γεύσεις που συνδυάζουν τη παράδοση και τη μοντέρνα κουζίνα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής από το Μικρολίμανο και θα κορυφωθούν σε κεντρικά σημεία, όπως η Πλατεία Κοραή, η Πειραϊκή, η Μαρίνα Ζέας και το Πασαλιμάνι, προσφέροντας γαστρονομικά δρώμενα που θα περιλαμβάνουν παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές θαλασσινών.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται και ειδικές εκδηλώσεις, όπως η τελετή έναρξης στο Μικρολίμανο, όπου οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν live cooking shows με γεύσεις από τον Πειραιά, επιλεγμένες από καταξιωμένους chefs. Στις 28 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Κοραή, θα διεξαχθεί μια πολυεθνική γαστρονομική εκδήλωση με συμμετοχή πέντε διεθνών σεφ, που θα προσφέρουν γευσιγνωσίες με εξωτικές γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές από τις χώρες τους.

Το φεστιβάλ θα διαθέτει επίσης εκθέσεις γαστρονομικών προϊόντων, καθώς και εκδηλώσεις που θα εστιάζουν σε τη βιωσιμότητα και τη διαχείριση τροφίμων, υποστηρίζοντας την πρακτική της «Zero Food Waste». Ολοκληρώνοντας το φεστιβάλ, η «Γιορτή του Σπάρου» στην Πειραϊκή θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι και γεύσεις από φρέσκα ψάρια και κρασί.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, με στόχο να προσελκύσει το κοινό και να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του Πειραιά.

Πηγή: ethnos.gr