Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη διάσωση των τριών μικρών μιας αρκούδας μέσα από το Φράγμα της Τριανταφυλλιάς του δήμου Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, τα τρία αρκουδάκια έπεσαν μέσα στο φράγμα, προσπαθώντας να πιουν νερό. Ωστόσο, επειδή ήταν μόλις 3-4 μηνών δεν μπορούσαν να βγουν μόνα τους από το φράγμα.

Στο βίντεο φαίνεται η μαμά αρκούδα να τα παρακολουθεί έξω από το φράγμα με αγωνία.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες της μαμάς αρκούδας

Όταν διαπιστώνει ότι δεν μπορούν να βγουν, μπαίνει η ίδια μέσα και ψάχνει απελπισμένα δεξιά και αριστερά ένα τρόπο για να τα βγάλει.

Η αρκούδα βγαίνει και πάλι από το φράγμα και παρακολουθεί τα μικρά της, χωρίς να μπορεί να τα βοηθήσει.

Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, η διεύθυνση Δασών Φλώρινας, αφού ενημερώθηκε στις 11:50 π.μ. από τον θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ότι τρία μικρά αρκουδάκια είχαν πέσει μέσα σε κανάλι του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς, με επικεφαλής την προϊσταμένη της, ενεργοποίησε αμέσως την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, η οποία είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από την διεύθυνση Δασών Φλώρινας της επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΚΟΜΑΘ, η αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».

Μόλις έφτασαν οι άνθρωποι, η μαμά αρκούδα απομακρύνθηκε φροντίζοντας ωστόσο να διατηρεί οπτική επαφή με τα μικρά.

Όταν πλέον τα μικρά αρκουδάκια βγήκαν σώα από το φράγμα, τότε η οικογένεια ενώθηκε και κρύφτηκε στο παρακείμενο δάσος.

Πηγή: in.gr