H Σύρος ανήκει στην κατηγορία των νησιών που όσοι φίλοι και συνάδερφοι μάθουν ότι σκοπεύεις να την επισκεφτείς, σε κρατούν όρθιο πάνω από το γραφείο τους, έξω από την τουαλέτα, μπροστά από το ασανσέρ και σε βομβαρδίζουν με το τι πρέπει οπωσδήποτε να δεις, να κάνεις και να μην χάσεις εκεί.

Πραγματικά, λίγοι προορισμοί προκαλούν τέτοιο παροξυσμό θετικών σχολίων, τα οποία ήδη από τις πρώτες κιόλας ώρες παρουσίας μας εδώ, επιβεβαιώνονται στο έπακρο.

Όσο υπέροχο κι αν είναι το νησί πάντως, το in.gr βρίσκεται εδώ για έναν και μόνο λόγο: To 13o Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο in.gr και την Πηνελόπη Μποσταντζόγλου, ο ένας εκ των διοργανωτών Βασίλης Καραμητσάνης:

«Το Animasyros έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο γεγονός του είδους στην Ελλάδα και ανάμεσα στα σημαντικότερα διεθνώς (…) έχει μεγεθύνει την δομή του και έχει εντάξει πλήθος νέων δράσεων που αποσκοπούν όχι μόνο στην προβολή του καλλιτεχνικού έργου, αλλά και στην ανάπτυξη της εγχώριας επαγγελματικής κοινότητας κινουμένων σχεδίων και στην διασύνδεση της με το εξωτερικό»

Σήμερα Παρασκευή, συναντάμε τη Σύρο και το Φεστιβάλ στην τρίτη του ημέρα και από τις 18:00, στην Ερμούπολη, την Άνω Σύρο και την Ποσειδωνία θα προβληθούν πάνω από 90 ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Παρασκευή μεσημέρι η Ερμούπολη, πρωτεύουσα της Σύρου και των Κυκλάδων σφύζει από ζωή.

To Animasyros πάντως ανταποκρινόμενο στις νέες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία του Covid-19, φέτος γίνεται…Phygital (εκ του physical και digital). Δέχεται δηλαδή επισκέπτες με φυσική αλλά και ψηφιακή παρουσία.

Όπως αναφέρουν στο επίσημο site του Φεστιβάλ, οι διοργανωτές, Μαρία Ανεστοπούλου και Βασίλης Καραμητσάνης, Οι λάτρεις του animation από οποιοδήποτε σημείο της γης, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρέαν σε live streaming σημαντικό μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Σημαντική τμήμα του Animasyros είναι και η «Αγορά», που απευθύνεται σε σκηνοθέτες, παραγωγούς, διανομείς & εν γένει επαγγελματίες στον τομέα δημιουργίας ταινιών ανιμέισον, κινηματογράφου και νέων τεχνολογιών και αποτελεί τον κατεξοχήν πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και δημιουργίας συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια αυτά γίνονται παρουσιάσεις υπο εξέλιξη παραγωγών ταινιών εμψύχωσης (pitching) σε παραγωγούς, διανομείς και άλλους εκπροσώπους της κινηματογραφικής αγοράς ενώ πραγματοποιείται και η δράση «Μeet the Directors» που αποτελεί μια ευρεία συνάντηση δικτύωσης μεταξύ επαγγελματιών, καλλιτεχνών, παραγωγών και θεσμικών παραγόντων, που στοχεύει να καλλιεργήσει το έδαφος για συνεργασίες, ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας.

Η ώρα όμως περνάει, η Ερμούπολη έξω από το ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει οι δημοσιογραφικές αποστολές είναι υπέροχη κι έτσι το κείμενο αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί.

Καλή προβολή!…Είτε φυσική είτε ψηφιακή…

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr