Η Cognitera (www.cognitera.gr) μια δυναμικά αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στο χώρο της παροχής υπηρεσιών, εφαρμογών, εργαλείων και τεχνολογιών ψηφιακής γεωργίας, στηριζόμενη τόσο σε τεχνολογικές καινοτομίες, όσο και στην εμπειρία των μελών της για πάνω από 25 χρόνια στον αγροτικό τομέα, ανακοίνωσε δημόσια με ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση σε όλα τα πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) της περιόδου 2014 – 2020, ότι θα καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για να πιστοποιηθεί ως ΦΥΠΥ.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δεσμευτεί ότι θα παράσχει το σύνολο των ζητούμενων υπηρεσιών από την σχετική πρόσκληση πιστοποίησης (ήτοι λογισμικό αίτησης, υποδομή νέφους και λογισμικό αποσφαλμάτωσης) σε χαμηλό και ως εκ τούτου ανταγωνιστικό κόστος που ανταποκρίνεται πλήρως σε υπαρκτές και ρεαλιστικές ανάγκες λειτουργίας των ΚΥΔ. Η Cognitera σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια σειρά από διαδικτυακές εκδηλώσεις επίδειξης των υπηρεσιών της και ήδη περισσότερα από 100 ΚΥΔ έχουν συμπληρώσει την σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ανακοινώνεται ότι την πρώτη ημέρα συλλογής δεσμευτικών δηλώσεων συνεργασίας, η Cognitera έλαβε σχετικές δηλώσεις από ΚΥΔ που δραστηριοποιούνται σε 16 Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) με συνολικό πλήθος αιτήσεων που εξυπηρετήθηκαν την προηγούμενη χρονιά να είναι πάνω από 87.000. Αν και οι απαιτήσεις της πρόσκλησης όσο αφορά τις ΠΕ και το πλήθος των αιτήσεων έχουν ήδη ικανοποιηθεί, υπάρχει ακόμη χρόνος και βούληση να συνταχθούν με αυτή την νέα προσπάθεια ένας ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ΚΥΔ με γεωγραφική διασπορά σε όλη την επικράτεια της χώρας. Ξεκινήσαμε και σας χρειαζόμαστε δίπλα μας για μια τεχνολογική και υγιή ανατροπή με παραγωγικό πρόσημο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr