Αναστάτωση προκάλεσε μία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε τοπικό σάιτ και έδειχνε δύο τρένα στη Λάρισα να έχουν σταματήσει σε απόσταση λίγων μέτρων. Με τις μνήμες της τραγωδίας στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς να είναι ακόμα νωπές, γρήγορα «φούντωσε» η συζήτηση περί αποφυγής στο παρά πέντε μιας νέας τραγωδίας.

Όμως πολύ γρήγορα, έγινε γνωστό ότι πρόκειται περί… παρεξήγησης και αυτή είναι μια συνηθισμένη διαδικασία ζεύξης δύο συρμών, όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

«Στην φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες 2 ώρες, βλέπουμε την διαδικασία ζεύξης 2 συρμών Desiro στην Λάρισα. Δεν υπαρχει ούτε ζήτημα σύγκρουσης, ούτε κάποιο πρόβλημα, είναι διαδικασία που 2 συρμοί ενώνονται και γίνονται ένας. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία όλων, ας διασταυρώνονται οι ειδήσεις πριν κυκλοφορήσουν» εξηγεί.

Το ίδιο εξήγησε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, και ο σταθμάρχης Γιώργος Ζήντρος: «Πρόκειται για δύο τρένα έκαναν ελιγμούς για να “προσδεθούν” και να φύγουν για Θεσσαλονίκη. Ήταν δύο προαστιακοί που θα “δένονταν” για να φύγουν μαζί για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είθισται να γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Εννοείται πως δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα…».

Πηγή: in.gr