Αντιφασιστική συγκέντρωση από το Εφετείο ξεκινά αυτή την ώρα από μέλη κινημάτων, οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων με αφορμή τον ένα χρόνο που πέρασε από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσής Αυγής”.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Με βασικό σύνθημα «έξω οι φασιστές από τις γειτονιές μας» η σημερινή κινητοποίηση αποκτά μεγάλη σημασία καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά από τις φασιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Εύοσμου αλλά και στις δολοφονίες επιθέσεις από ακροδεξιούς σε βάρος μελών του ΚΚΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

«Ένα χρόνο μετά τη καταδίκη οι φασιστές σπέρνουν το μίσος», γράφουν τα πανό, ενώ συγκεντρωμένοι φωνάζουν «Το Εφετείο ήταν η αρχή, στη Σταυρούπολη κι όλες τις γειτονιές τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί».

Προηγουμένως η γυναίκα σύμβολο στον αγώνα κατά του φασισμού, η Μάγδα Φύσσα, μίλησε για τη συγκεκριμένη ημέρα, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του in.gr και της απεσταλμένης δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Τάνκα:

«Ποτέ ξανά φασισμός» – Σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

«Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που γράφουν τα πανό των συγκεντρωμένων στη Θεσσαλονίκης.

Η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου και θα καταλήξει στην Αγίας Σοφίας όπου και θα πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική συναυλία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr