Η εθνική ομάδα της Τουρκίας έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 απέναντι στο Βέλγιο, αυτή ωστόσο δεν είχε κάποιο αντίκρισμα καθώς είχε ήδη αποκλειστεί από την τελική φάση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της γειτονικής χώρας, Εργκίν Αταμάν, στις δηλώσεις του ξέσπασε κατά του συστήματος διεξαγωγής των προκριματικών, χρησιμοποιώντας «βαριές» εκφράσεις κατά της FIBA.

Συγκεκριμένα ο Αταμάν δήλωσε:

«Μ@λ@κίες της FIBA. Σε αυτή τη διαδικασία δεν είχαμε τους αθλητές του NBA, εκτός από δύο ματς στα οποία έπαιξαν το καλοκαίρι. Επίσης δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευθούμε τους παίκτες της EuroLeague.

Και κάπως έτσι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο χάρη στις μ@λ@κίες της FIBA, η οποία θα πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτή την κατάσταση. Μας έβαζαν να παίζουμε στη διάρκεια της σεζόν. Τέλος πάντων, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στο προ προ-ολυμπιακό τουρνουά».

Θυμίζουμε πως η Τουρκία βρισκόταν στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδος, από την οποία ηττήθηκε δύο φορές, εντός κι εκτός έδρας, και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, χάνοντας την πρόκριση για το Παγκόσμιο.

Πηγή: in.gr